Mainos

Trumpin Venäjä-kytköksistä käydään sanasotaa – kirjoittiko Trumpin kohutviitin sitenkin lakimies?

2:17

Sanasota presidentti Donald Trumpin Venäjä-kytköksistä jatkuu Yhdysvalloissa.

Donald Trump väittää, että ei ole koskaan kieltänyt FBI:n entistä johtajaa James Comeyta tutkimasta entistä neuvonantajaansa Michael Flynniä.

Nyt Yhdysvalloissa kiistellään siitä, missä vaiheessa ja minkä verran Trump tiesi Flynnin Venäjä-kontakteista ja valehtelusta FBI:lle.

Toisaalta Trump on haukkunut irtisanomaansa FBI:n James Comeyta Twitterissä jälleen valehtelijaksi.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että koko tapaus on nostanut USA:ssa uudelleen esiin kiusallisen kysymyksen siitä, sortuiko presidentti oikeuden estämiseen erottaessaan Comeyn.

– Comey on valan vannoneena sanonut, että Trump yritti häntä saamaan lopettamaan Flynn-tutkinnan. Valkoinen talo taas yrittää pehmittää kohua sanomalla, että se oli Valkoisen talon lakimies, joka olisi tviitannut kyseisen tviitin – mutta aika moni täällä tietää sen, että Trump kirjoittaa tviittinsä itse.

Valkoinen talo vakuuttaa yhä, että Flynn toimi venäläisten kanssa yksin, mutta kuinka uskottavaa se on?

– Sitä ei pidetä kovin uskottavana, varsinkin nyt kun New York Times -lehti on saanut sähköposteja, joissa käy ilmi, että Trumpin esikunnasta olisi oltu yhteydessä Flynniin ja puhuttu venäläisten lähestymisestä.

– Moni merkki ja voimistuvat huhut viittaavat siihen, että tämä henkilö on voinut olla Trumpin vävy Jared Kushner. Kysymys kuuluukin, miten raskauttavia tai isoja liikkeitä vävy olisi uskaltanut appiukon tietämättä tehdä.

Nyt odotetaan Karppisen mukaan sitä, kuka tai ketkä kärähtävät seuraavaksi. Katso videolta Mari Karppisen koko raportti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.