Mainos

Senaatin tiedustelukomitea grillaa Comeyta

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n entinen johtaja James Comey on tänään senaatin tiedustelukomitean kuultavana.

Comeyn odotetaan kertovan, yrittikö presidentti Donald Trump vaikeuttaa tai jopa estää FBI:n Venäjä-tutkimuksia. Itse tutkimuksista Comey tuskin kertoo.

Trump erotti Comeyn viime kuun alussa. Pian potkujen jälkeen New York Times kertoi Trumpin pyytäneen Comeyta lopettamaan entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytkösten tutkimisen.

Flynn joutui eroamaan, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut suhteistaan Venäjän suurlähettilääseen.

Kuuleminen on määrä näyttää suorana televisiossa.


Asianajaja: Trump on mielissään Comeyn lausunnosta


Yhdysvaltain presidenttiDonald Trump kokee, että kaikki häntä koskevat epäilyt ovat nyt täysin poistuneet, sanoo hänen asianajajansa.

Asianajajan mukaan Trump on mielissään siitä,  Comey on vihdoin julkisesti tunnustanut, ettei Trump ollut epäiltynä mistään Venäjä-kytkennöistä.

Comeyn todistaa Trumpin painostuksesta senaatin tiedustelukomitealle tänään, mutta antoi asiasta jo aikaisemmin lausunnon. Comey mukaan presidentti Trump vaati häneltä uskollisuutta. Trump vaati häntä myös lopettamaan Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin Venäjä-kytkösten tutkinnan.

– Tulkitsin presidentin vaativan, että luopuisimme kaikista Flynniä koskevista tutkimuksistamme, jotka liittyvät Flynnin valheellisiin väitteisiin keskusteluistaan Venäjän lähettilään kanssa joulukuussa, Comey kirjoittaa.

Hän kuitenkin tulkitsee Trumpin tarkoittaneen vain tutkintaa Flynnin keskusteluista, ei kaikkia tutkintoja Trumpin esikunnan yhteyksistä venäläisiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.