Trumpin tavanneet missit muistelevat: "Kaikki tytöt halusivat kuvaan hänen kanssaan"

Suomalaiskaunottaret ovat päässeet tapaamaan Yhdysvaltain tulevaa presidenttiä kauneuskilpailun kulisseissa. 

Yhdysvaltain presidentiksi nousee ensi vuoden alussa liikemies Donald Trump.

Kiinteistöbisneksellä miljoonansa kerryttänyt Trump osti osuuden Miss Universum-, Miss USA- ja Miss Teen USA -kauneuskilpailuista vuonna 1996.

Trump on ollut näkyvä hahmo kauneuskilpailuiden kulisseissa ja moni suomalainen on päässyt tapaamaan häntä kasvotusten, sillä Miss Universum -kilpailuun osallistuu vuosittain Miss Suomeksi kruunattu kaunotar.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti kertoo olevansa hämmentynyt ja yllättynyt Trumpin vaalivoitosta. 

– En kyllä yhtään tiedä mitä sanoa, hän herättää kyllä aika paljon keskustelua suuntaan ja toiseen. Todella mielenkiintoista ja jännittävää seurata, mitä maailmassa tulee tapahtumaan ja mitä hän saa aikaan presidenttinä, Pöysti huokaa.

Pöysti toteaa, ettei hänellä ole mitään negatiivista sanottavaa kohtaamisestaan Trumpin kanssa.

– Hän oli erittäin miellyttävä, asiallinen ja kohtelias mies, hyvin amerikkalainen, Pöysti kuvailee.

– Toki tämä viime aikainen uutisointi on kumonnut aika pitkälti kaikki käsitykseni hänestä.

Uutisoinnilla Pöysti viittaa siihen, kuinka yli kymmenen naista ympäri maailman ovat puhuneet vaalikampanjan alla siitä, miten Trump on ahdistellut heitä. Vuoden 2006 Miss Suomi Ninni Laaksonen oli yksi heistä. Laaksonen kertoi Ilta-Sanomille, että Trump oli kourinut häntä takapuolesta.

Vuonna 2009 Miss Universumit järjestettiin Bahamalla, Trumpin omistamalla paratiisisaarella. Essi Pöystin mukaan Trump tervehti kaikkia saaren asukkaita ja vieraita ja oli valmis pysähtymään ja kättelemään kaikkia, jotka ilmaisivat halukkuutensa.

– Hän istui kanssamme aamupalallakin ihan perusvaatteissa, junttilippis päässään, Pöysti nauraa.

Vuonna 2013 Miss Universum -kisat pidettiin Moskovassa. Miss Suomeksi kruunattu Lotta Näkyvä (o.s. Hintsa) tapasi Trumpin muutamaan otteeseen kisojen aikana.

– Kättelimme ja vaihdoimme muutamia sanoja. Sen jälkeen hän pörräsi siellä meidän tyttöjen keskuudessa pitkin viikkoa. Hän oli oman arvonsa tunteva mies.

Näkyvä toteaa, ettei arvannut tapaamansa miehen nousevan jonakin päivänä Yhdysvaltain presidentiksi.

– Ei käynyt sillä hetkellä mielessä, että hänestä voisi tulla presidentti, vaikka hän siitä silloin puhuikin. Luulin sitä lähinnä vitsiksi.

Vuoden 2001 Miss Suomi Heidi Sohlberg (o.s. Willman) muistaa tavanneensa Donald Trumpin Miss Universum -kisojen yhteydessä. Tuolloin Heidi käytti vielä tyttönimeään Willman.

– Sain valokuvan napattua, mutta en ole sitä mistään löytänyt, Sohlberg harmittelee.

Hän kertoo kohtaamisen olleen melko pikainen ja muistelee sen tapahtuneen kisapäivänä.

– Sellainen normaali kohtaaminen, kun tuntemattomat tapaavat toisensa. Siitä on 15 vuotta aikaa, joten vaikea muistaa enää. Sen muistan, että kaikki tytöt kyllä halusivat hänen kanssaan kuvaan. Donald Trumpin asema kisojen suhteen oli kaikilla hyvin tiedossa.

Vuoden 2007 Miss Suomi Noora Hautakangas tapasi Trumpin Meksikossa käytyjen Miss Universum -kisojen kenraaliharjoituksissa.

– Minulle jäi tapaamisesta ihan ookoo fiilis. Hänellähän on todella iso ego ja hän on tosi karismaattinen ihminen. Hän jutteli paljon eri maiden edustajien kanssa, samoin minun kanssani, Hautakangas muistelee.

– Fiilistelimme Trumpin kanssa Suomea ja saunaa. Hän kertoi pitävänsä yleisesti skandinaaveista paljon ja ihmetteli, että miksei minulla ole vaaleaa tukkaa. Sanoin, että kaikki Suomessa eivät ole vaaleatukkaisia, vaikka olemme osa Skandinaviaa. Hänelle blondius oli jotenkin jäänyt osaksi mielikuvaa skandinaaveista.

Muun muassa saunakulttuurista Trumpin kanssa jutellut Hautakangas kuvailee miestä kookkaaksi ja aurinkoiseksi.

– Ei hänestä jäänyt mitenkään negatiivista kuvaa. Hirveän hymyileväinen ja iso mies hän oli. Ja tukka oli hyvin silloinkin. Jos sillä hetkellä olisin tiennyt juttelevani tulevan presidentin kanssa, en olisi ikinä uskonut.

– En olisi myöskään ikipäivänä uskonut, että hänestä tulee presidentti. Pidin päivänselvänä, että Hillary Clinton vie voiton.

Donald Trumpin rooli missimogulina päättyi vasta reilu vuosi sitten. Kesäkuussa 2015 televisiokanava NBC lopetti yhteistyönsä Trumpin kanssa tämän maahanmuuttovastaisten puheidensa vuoksi. 

Lopulta Trump myi omistusoikeutensa kauneuskilpailuihin syyskuussa 2015.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.