Mainos

Trumpin Ruotsi-kommentit saivat jatkoa – presidentti ei usko Ruotsin pärjäävän maahanmuuton kanssa

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on edelleen vakuuttunut, että Ruotsilla on suuria ongelmia pärjätä maahanmuuton kanssa. 

– VALEMEDIAT yrittävät väittää, että laajamittainen maahanmuutto Ruotsiin toimii erinomaisesti. EIKÄ TOIMI, tviittasi Trump, painottaen viestiään isoilla kirjaimilla.

Ruotsin Washingtonin-suurlähetystö ilmoitti aiemmassa tviitissään odottavansa, että voi informoida Yhdysvaltain hallintoa Ruotsin maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikasta.

Ulkoministeri Margot Wallström sanoi, että Ruotsista levitetään yhä useammin vääriä tietoja.  

– Ulkoministeriö ja suurlähetystöt työskentelevät jatkuvasti levittääkseen oikeaa ja oikeudenmukaista kuvaa Ruotsista. Valitettavasti yleinen kehitys on, että vääriä tietoja esiintyy yhä useammin, Wallström sanoi uutistoimisto TT:lle.

Trump viittasi kritisoituun dokumenttiin

Aiemmasta Trumpin tviitistä ilmeni, että presidentti perusti näkemyksensä Fox Newsillä esitettyyn ohjelmaan, jossa esiintyi amerikkalainen filmintekijä Ami Horowitz. Horowitz on tehnyt dokumenttifilmin, jossa Ruotsin maahanmuutto- ja integraatiopolitiikasta maalataan synkeä kuva.  

Filmiin haastatellut poliisit syyttivät Horowitzia lausuntojensa vääristelystä.

– Järkytyimme, kun näimme tuloksen. Me vastasimme aivan toisiin kysymyksiin haastattelussa, hän on leikellyt vastaukset, sanoi filmissä esiintynyt poliisi Anders Göranzon Dagens Nyheterille.

Horowitz väittää filmissään muun muassa, että Ruotsissa on esikaupunkeja, joihin poliisi ei uskalla mennä ja että Ruotsin hallitus yrittää pimittää ongelmat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.