"Trumpin maine alkaa olla mennyttä" – alamäki alkoi jo aiemmin: Asiantuntijalta karu arvio ex-presidentin paluusta Valkoiseen taloon

Capitol-komitea suosittelee syytteiden nostamista Trumpia vastaan – millainen isku tämä on Trumpille? 2:16
Katso videolta koko Penttilän haastattelu

Yhdysvaltain edustajainhuoneen komitea suosittelee, että Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan nostettaisiin rikossyytteitä vuoden 2021 tammikuun kongressitalon hyökkäyksen vuoksi.  

Trump on syyttänyt komiteaa siitä, että se suosittelisi valesyytteiden nostamista. Trumpin mukaan tämä on osa yritystä estää hänen asettumisensa ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilän mukaan komitean suositus ei ole kolaus Trumpille, vaan kolaus tapahtui välivaaleissa.

– Jos vaalit olisivat menneet Trumpin kannalta hyvin, tämä olisi kunniamaininta.

Penttilän mukaan Trump olisi voinut tuolloin sanoa olevansa valtaeliittiä vastaan.

– Nyt Trumpin maine alkaa olemaan mennyttä, häntä pidetään häviäjänä, ei voittajana. Tämä komitean kannanotto tässä tilanteessa lisää vauhtia syöksykierteeseen.

Syytteeseen on vielä matkaa, sillä edustajainhuoneen komitean lausunto on suositus. Penttilä kuvailee suosituksen olevankin enemmän poliittinen kannanotto. Oikeusministeriö ratkoo tapauksen itsenäisesti.

Trump on ilmoittanut asettuvansa ehdolle seuraavissa presidentinvaaleissa. Penttilä katsoo, että Trumpilla on edessään erittäin pitkä tie kohti Valkoista taloa.

– Se, että hän pääsisi Valkoiseen taloon, näyttää lähes mahdottomalta.  


Lue myös:

    Uusimmat