Mainos

Trumpin lakimies hakee rajoituksia takavarikoitujen dokumenttien käyttöön – maksoi aikuisviihdetähti Stormy Danielsille vaikenemisesta

1:19

Donald Trumpin pitkäaikaisen henkilökohtaisen asianajajan Michael Cohenin odotettiin saapuvan tänään liittovaltion tuomioistuimeen New Yorkin Manhattanilla.

Stormy Daniels CBS-televisiokanavan 60-minuuttia ohjelman vieraana viime kuun lopulla. Katso video!

Cohen pyrkii saamaan oikeudelta päätöksen, joka rajoittaisi hänen kotoaan ja toimistostaan takavarikoitujen dokumenttien käyttöä todistusaineistona oikeudenkäynnissä, joka liittyy presidentti Donald Trumpin väitettyyn seksisuhteeseen aikuisviihdetähti Stormy Danielsiin.

Cohen on myöntänyt maksaneensa Danielsille, oikealta nimeltään Stephanie Clifford, 130 000 dollaria Trumpin vaalikampanjan aikaan lokakuussa 2016, jota Daniels pysyisi hiljaa vuoden 2006 seksisuhteestaan Trumpiin.

"Tuhansia takavarikoituja asiakirjoja, jotka eivät liity Trumpiin"

Liittovaltion poliisi FBI teki viime viikolla etsintöjä Cohenin kotiin, toimistoon ja hotellihuoneisiin. Etsinnöissä takavarikoitiin asiakirjojen lisäksi ainakin Cohenin puhelimia. Cohen on sitä mieltä, että aineistoa ei voi luottamuksellisuuden takia käyttää todisteena oikeudessa.

Tapausta seuranneet Reutersin lähteet sanoivat, että liittovaltion poliisi FBI etsi aineistoa, joka liittyisi Danielsille tehtyyn maksuun.

Cohen on pyytänyt, että hänen asianajajansa saavat nähdä takavarikoidun materiaalin ennen tapauksen syyttäjiä. Näin Cohen voisi määritellä sen, mitkä dokumentit kuuluvat hänen näkemyksensä mukaan juristin ja asiakkaan väliseen luottamukselliseen yhteydenpitoon.

Myös presidentti Trumpin juristit ovat pyytäneet saada ensin nähtäväkseen kaiken aineiston, joka liittyy jollakin tavalla Trumpiin.

Cohenin asianajaja Todd Harrison sanoi, että takavarikoituja dokumentteja on tuhansia ja että niistä useat eivät liity Trumpiin vaan Cohenin muihin asiakkaisiin.

Daniels: Minut yritetään saada näytttämään valehtelijalta

Danielsin asianajajan Michael Avenattin mukaan myös Danielsin oli määrä olla läsnä tämän päivän oikeudenkäynnissä.

Daniels on haastanut Cohenin oikeuteen kunnianloukkauksesta. Danielsin mielestä Cohen on yrittänyt saada hänet näyttämään valehtelijalta julkisuudessa. Trump on kiistänyt seksisuhteen Danielsiin.

Cohenin juristit olivat oikeudessa jo perjantaina ilman päämiestään. Tuolloin liittovaltion oikeus määräsi Cohenin itsensä olemaan paikalla oikeudessa tänään.

Cohen ei tänään vastannut uutistoimisto Reutersin haastattelupyyntöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.