Trump Twitterissä: Hillary Clintonin sähköpostit hakkeroi Kiina

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on syyttänyt tuoreessa tviitissä Kiinaa demokraatien Hillary Clintonin sähköpostien hakkeroimisesta.

Trump kertoo asiasta Twitterissa ja viittaa raportin tietoihin. Reutersin mukaan Trump ei ole kertonut tarkempia tietoja tästä raportista. Hillary clintonin sähköpostit joutuivat vääriin käsiin presidentinvaalien alla vuonna 2016. Clinton oli demokraattien presidenttiehdokas, joka hävisi lopulta vaalit Trumpille.

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset ovat sanoneet aikaisemmin hakkeroinnin takana olleen Venäjä. Erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii parhaillaan USA:n presidentinvaalikampanjan Venäjä-kytköksiä, esimerkiksi 12 venäläistä on syytteessä vaaleihin sekaantumisesta. Trump on avautunut tästä tutkinnasta useampaan otteeseen ja kritisoinut sitä. 

Trump toteaa useammassa tviitissä odottavansa parempia tuloksia nyt liittovaltion poliisi FBI:lta.

– Hillary Clintonin sähköpostit, joista moni luokiteltu salaiseksi, hakkeroitiin Kiinan toimesta. Odotan seuraavaa liikettä FBI:lta ja oikeusministeriöltä heidän kaikkien virheliikkeidensä jälkeen, tai heidän uskottavuutensa on lopullisesti mennyttä, Trump kirjoitti Twitteriin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja