Mainos

Trump tuomitsee Clintonin sähköpostittelun: "Tämä on suurin poliittinen skandaali sitten Watergaten"

2:14

Hillary Clintonin ulkoministerikauden sähköpostit ovat jälleen nousseet kiistelyn kohteeksi Yhdysvalloissa, joissa presidentinvaaleihin on aikaa enää kymmenen päivää.

Eilen liittovaltion poliisi FBI kertoi aloittavansa uuden tutkinnan virkasähköposteista, joita Clinton lähetti suojaamattomalta sähköpostitililtään ulkoministerikaudellaan.

FBI tutki jo aiemmin sähköposteja ja antoi niistä huomautuksen Clintonille. FBI:n mukaan Clintonia ei kuitenkaan ollut tarpeen asettaa syytteeseen rikkeestä. Nyt FBI ilmoitti aloittavansa tutkinnan sähköposteista, joita aiemmin ei ole vielä tutkittu.

Vastaehdokas, republikaanien Donald Trump otti heti Clintonin tähtäimeensä. Trumpin mielestä Clintonin sähköpostittelu oli rikollista.

– Tämä sähköpostittelu on suurin poliittinen skandaali sitten Watergaten, Trump sanoi kannattajilleen Iowassa pitämässään puheessa.

Vertaaminen 70-luvun alun Watergate-skandaaliin on kova. Skandaali johti tuolloin istuvan presidentin Richard Nixonin eroon.

– Kaikkien toiveissa on, että oikeus voittaa tässä asiassa.

– FBI ei olisi koskaan avannut tätä tapausta uudelleen tässä vaiheessa kamppailua, ellei kyseessä olisi räikeä rikollinen teko, Trump sanoi.

Kannattajakunta säesti Trumpia huutamalla, että he haluavat Clintonin lukkojen taakse.

Trump kertoi, että hänellä on ollut erimielisyyksiä liittovaltion poliisin FBI:n kanssa mutta että nyt hän kehuu virastoa, koska sillä on rohkeutta oikeista "tämä hirveä vääryys".

Hillary Clinton sanoi uusimmasta käänteestä, että hän toivoo FBI:n julkistavan mahdollisimman nopeasti kaikki tiedot, mitä sillä on hänen sähköposteistaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.