Trump tarjosi pelastusapua tuhoisan maanjäristyksen kokeneelle Meksikolle

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tarjonnut Meksikolle apua maanjäristyksen jälkeisissä pelastustöissä. Valkoisen talon mukaan Trump keskusteli Meksikon presidentin Enrique Pena Nieton kanssa välittääkseen osanottonsa tapahtuneesta.

Trumpin tarjoamia etsintä- ja pelastusjoukkoja ollaan lähettämässä matkaan, Valkoinen talo kertoi myöhään illalla keskiviikkona Suomen aikaa.

Suomen aikaa tiistai-iltana tapahtunut tuhoisa järistys oli voimakkuudeltaan 7,1. Järistyksen keskus oli Chiautla de Tapian kaupungin länsipuolella Pueblan osavaltiossa. Meksikossa oli järistyksen sattuessa iltapäivä.

Keskiviikko-iltana Suomen aikaa pelastustöiden yhä jatkuessa järistyksessä kuolleita arvioitiin olevan ainakin 225. Kuolleiden joukossa on muun muassa yli 21 lasta ja viisi aikuista, jotka kuolivat kolmikerroksisen alakoulun romahdettua maan pääkaupungissa Mexico Cityssä. Yksin pääkaupungissa noin 40 rakennusta romahti ja noin 600 vahingoittui järistyksen takia.

Maanjäristyksessä ei tiettävästi ole ollut suomalaisuhreja, kertoi Suomen Meksikon-suurlähettiläs Roy Eriksson STT:lle keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat