Mainos

Trump saattoi kosiskella kotiyleisöä hävittäjämöläytyksellään

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump halusi mahdollisesti hävittäjämöläytyksellään korostaa kotiyleisölleen, että USA:lle satelee asetilauksia. Näin arvelee kansainvälisen politiikan tutkija Matti Pesu Tampereen yliopistosta.

Trump sanoi presidentti Sauli Niinistön kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Suomi olisi ostamassa yhdysvaltalaiselta Boeingilta suuren määrän F-18-hävittäjiä. Suomi ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, mistä uudet hävittäjät ostaa.

Niinistö korjasi myöhemmin Trumpin tiedot Twitterissä.

– Koska Trump on luvannut luoda työpaikkoja Yhdysvaltoihin, voidaan miettiä, kuinka paljon tässä kommentissa oli ennakkoa kotimaiselle yleisölle päin, että katsokaa nyt, että näitä tilauksia aseteollisuudelle tulee. Ehkä tämä oli tiedotustilaisuuden yllättävin juttu, Pesu kommentoi STT:lle.

Pesun mukaan Trump on antanut asekaupoista todellisuutta paljon positiivisemman vaikutelman myös muiden maiden kanssa. Esimerkiksi Saudi-Arabiassa vieraillessaan hän antoi ymmärtää, että maiden välillä valmistelussa olevat asekaupat olisi jo lyöty lukkoon.

Ilkka Kanerva ja Jaakko Iloniemi kommentoivat lausuntoa Huomenta Suomessa.

7:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.