Mainos

Trump rehvastelee Twitterissä mahtipontisesti Game of Thrones -tyyliin ja vastustajat tutkivat Mullerin raporttia kuin viimeistä päivää – Näin MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kommentoi tämänpäiväisiä tapahtumia

2:18

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin 400 sivuinen raportti antoi aihetta voitonriemuun sekä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kannattajille että tämän vastustajille.

Trump itse julisti Twitterissä Game of Thrones -televisiosarjaan viittaavalla kuvalla, että "radikaalivasemmistolaisten" demokraattien peli oli pelattu, eikä hän ollut syyllistynyt sen enempää salaliittoon kuin oikeuden häiritsemiseenkään.

Hänen kannattajiaan ilahdutti varmasti myös oikeusministeri William Barrin lehdistötilaisuus, jossa Barr painotti Venäjän syyllisyyttä ja Trumpin kampanjaväen syyttömyyttä vuoden 2016 vaalien häiritsemiseen.

Kirjeenvaihtaja: Kysymyksiä on herännyt

Raportin saattoi kuitenkin tulkita myös toisin. Monet Muellerin havainnot olivat herkkua Trumpin vastustajille. MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo New Yorkista, että demokraatit ovatkin tänään perkanneet raporttia tarkkaan läpi.

Karppinen myös kertoo, että Mullerin valinta julkaista raportti juuri ennen pääsiäistä, kun ihmiset ovat lähteneet pääsiäislomien viettoon on herättänyt kysymyksiä. 

– Syyttäjä piti tiedotustilaisuudenennen ennen kuin raporttia oltiin julkistettu, joten sitä kautta toimittajat eivät päässeet kysymään kysymyksiä, Karppinen myös huomauttaa.

Karppisen mukaan tärkeintä raportin antia on se, ettei Trumpin osallisuutta oikeuden estämiseen voitu varmasti sulkea pois.

– Se mikä on tärkein, Muller tutki kymmentä kohtaa tähän oikeuden estämiseen liittyen ja totesi raportin mukaan ettei, voi varmasti sulkea pois, etteikö presidentti olisi sortunut oikeuden estämiseen ja voitte kuvitella kuinka tarkasti demokraatit tulevat nämä kohdat lukemaan ja tuleeko niistä jotain uusia tutkintoja, Karppinen päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja