Mainos

Trump puolustaa kiihkeää Twitterin käyttöään: Ei presidentillistä vaan "nykypresidentillistä"

1:55

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump puolustaa jälleen kiihkeää tviittailuaan, joka häpäisee arvostelijoiden mielestä koko presidentti-instituution.

Dnland Trump tviittaa, että hänen sosiaalisen median käyttönsä ei ole presidentillistä vaan se on nykypresidentillistä. Tviitti päättyy hänen mantraansa: Make America Great Again!

Trump on hyökännyt taas myös uutismediaa vastaan ja väittänyt, että se yrittää vain hiljentää hänet ja hänen kannattajansa.

New York Timesin mukaan Trump sanoi, etteivät hänen arvostelijansa onnistu, koska hän on presidentti ja hänen kriitikkonsa puolestaan eivät.

– Kansa tietää totuuden. Valemedia yritti estää meitä pääsemästä Valkoiseen taloon. Mutta minä olen presidentti ja he eivät ole, Trump julisti kannattajilleen Washingtonissa lauantaina.

Senaattori: Tällainen ei ole normaalia

Viimeisin tviittikohu koskee kahden tv-toimittajan ryöpyttämistä ja kiusaamista. MSNBC -uutiskanavan toimittajat Joe Scarborough ja Mika Brzezinski ovat syyttäneet Trumpia uhkailusta ja kiristämisestä.

Scarborough'n mukaan heihin otettiin Valkoisesta talosta yhteyttä moneen kertaan. Yhteydenotoissa sanottiin, että Nation Enquirer -lehti julkaisee Scarborough'sta ja hänen puolisostaan Brzezinskista hyvin kielteisen jutun, elleivät Scarborough ja Brzezinski pyydä Trumpilta anteeksi kriittistä uutisointiaan.

Twitterissä Trump on haukkunut Brzezinskiä hulluksi, jolla on alhainen älykkyysosamäärä. Tviitissä Trump väitti Brzezinskin myös vuotaneen verta kasvojenkohotusleikkauksen jäljiltä. Scarborough puolestaan on Trumpin luonnehdinnan mukaan psykopaatti.

Trumpin käytös Twitterissä on järkyttänyt niin demokraatteja kuin republikaanejakin, joista monet katsovat hänen menneen viimeistään nyt liian pitkälle. Esimerkiksi republikaanisenaattori Ben Sasse on todennut, ettei tällainen ole normaalia eikä presidentin arvovallan mukaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.