Mainos

Trump: ”Miksei kukaan soittanut FBI:lle 36 vuotta sitten?” – sadattuhannet twiitit vastasivat, miksi seksuaalisesta häirinnästä ei ole helppo puhua

1:12

Trump vaati todisteita naiselta, joka syyttää tuomariehdokas Kavanaughia seksuaalisesta häirinnästä. Valtaisa some-ilmiö syntyi muutamassa tunnissa.

Katso videolta Trumpin haastattelu: "Kavanaugh on yksi hienoimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tuntenut."

Uusi hashtag #WhyIDidntReport nousi ilmiöksi vain muutamassa tunnissa. Viikonlopun aikana sillä on twiitattu BBC:n mukaan satojatuhansia kertoja. Tunnisteella julkaistaan edelleen useita twiittejä minuutissa.

Hashtag sai alkunsa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin twiiteistä. Kaiken keskiössä oli Trumpin perjantaina esittämä kysymys: ”Miksei kukaan soittanut FBI:lle 36 vuotta sitten?”

Trump vaati todisteita seksuaalisesta häirinnästä

Twiitillään Trump viittaa Yhdysvalloissa paljon puhuttaneeseen Christine Blasey Fordin tapaukseen. Psykologian professorina työskentelevä Ford syyttää korkeimman oikeuden tuomariehdokasta Brett Kavanaughia seksuaalisesta häirinnästä. Seksuaalinen häirintä tapahtui Fordin mukaan 1980-luvulla.

Trump puolusti tuomariehdokastaan Kavanaughia twiiteissään kummastellen, miksei Ford ollut ilmoittanut tapahtuneesta aikaisemmin. Trump myös vaati, että tämä esittäisi todisteita seksuaalisesta häirinnästä.

– Ei ole epäilystäkään, että jos hyökkäys tohtori Fordia kohtaan oli niin paha kuin hän sanoo, hän tai hänen rakastavat vanhempansa olisivat välittömästi toimittaneet kanteen paikallisille lainvalvontaviranomaisille. Pyydän häntä esittelemään nämä kanteet, jotta saamme tietoomme päivämäärän, ajan ja paikan! Trump twiittasi perjantaina.

– Radikaalin vasemmiston asianajajat haluavat FBI:n puuttuvan asiaan NYT. Miksei kukaan soittanut FBI:lle 36 vuotta sitten? Trump jatkoi pian.

Seksuaalisen häirinnän uhrit jakoivat koskettavia kokemuksiaan

Trumpin twiitit saivat viikonloppuna aikaan valtavan kuohunnan, kun ihmiset avautuivat twiiteissään siitä, miksi seksuaalisesta häirinnästä ilmoittaminen ei ole yksinkertaista.

Useat kertoivat esimerkiksi seksuaalisen häirinnän aiheuttamista syyllisyyden ja voimattomuuden tunteista sekä traumoista, joiden käsitteleminen vaati vuosikausia. Myös julkisuuden henkilöt, kuten näyttelijä ja aktivisti Alyssa Milano osallistuivat keskusteluun. Viime vuonna Milanon twiitti kasvatti Me Too -kampanjan valtaisaksi some-ilmiöksi.

Trump on kehunut Kavanaughia Twitterissä hienoksi mieheksi, joka on joutunut radikaalin vasemmiston hyökkäyksen kohteeksi. Senaatin äänestys on lykkääntynyt, sillä FBI:n vaaditaan tutkivan Kavanaughiin kohdistuvat syytökset.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja