Trump kertoo ehdokkaansa korkeimpaan oikeuteen lauantaina – demokraatit: Tuomarin nimittäminen näin lähellä presidentinvaaleja on vallan väärinkäyttöä

4:43
Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg on kuollut – oikeustieteen professori selittää videolla, miksi se voi olla suuri voitto Donald Trumpille

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump julkistaa nimityksensä maan korkeimpaan oikeuteen lauantaina. Nimitys vaatii vielä senaatin hyväksynnän.

Donald Trumpin republikaaneilla on satapaikkaisessa senaatissa 53 edustajaa. Heistä kaksi on toistaiseksi ilmoittanut vastustavansa tuomarinimityksen kiirehtimistä ennen presidentinvaaleja. Jos neljä republikaanisenaattoria irtautuu puoluekurista, tuomarinimitys ei saa riittävää enemmistöä taakseen. Tasatilanteessa ratkaiseva ääni olisi varapresidentti Mike Pencellä.

Paikka korkeimmassa oikeudessa vapautui pitkäaikaisen tuomarin Ruth Bader Ginsburgin, 87, kuoltua viime viikolla. Ginsburgin kuoleman jälkeen korkeimmassa oikeudessa on neljä liberaaliksi katsottavaa ja neljä konservatiivista tuomaria.

Demokraattien mukaan tuomarin nimittäminen näin lähellä presidentinvaaleja on vallan väärinkäyttöä.

Uutista päivitetty 22.9. kello 17.35 lisäämällä tietoja.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja