Trump ja The New York Times riidassa – nimittää journalisteja kansan vihollisiksi: "Media asettaa ihmiset hengenvaaraan"

Valeuutisia hankala estää 1:56

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen hyökännyt yhdysvaltalaismedioita vastaan Twitterissä. Trumpin mielestä esimerkiksi The New York Times ja Washington Post kirjoittavat ainoastaan huonoja juttuja myönteisistäkin saavutuksista.

Asiasta kertoo muun muassa The Guardian.

Twiiteissään Trump syyttää mediaa hallinnollisten kekustelujen paljastamisesta, mikä asettaa monet ihmiset hengenvaaraan. Trump myös sanoo, että sanomalehdet ovat kuoleva toimiala. 

Vain tunteja aiemmin Trump tosin kehui olleensa erinomaisessa ja mielenkiintoisesta tapaamisessa The New York Timesin kustantajan kanssa. Valkoisen talon mukaan Trump tapasi kustantaja A.G. Sulzbergerin 20. heinäkuuta. Tapaamisessa oli mukana myös lehden pääkirjoitussivun päällikkö James Bennett

Trumpin mukaan tapaamisessa keskusteltiin valeuutisten suuresta määrästä. Trump on usein syyttänyt nimenomaan The New York Timesia sekä useita muita yhdysvaltalaismedioita valeuutisisten levittämisestä. Presidentti myös nimittää valeuutismediaa "kansan viholliseksi". 

The New York Times julkaisi vastineen Trumpin Twitter-kirjoittelulle eilen. Vastineen kirjoittaneen Sulzbergerin mukaan tapaamisen tavoite hänen osaltaan oli nostaa esiin presidentin erittäin huolestuttava lehdistön vastainen retoriikka. Sulzberger kertoo sanoneensa Trumpille suoraan, että tämän kielenkäyttö on erittäin vaarallista. 

– Sanoin hänelle, että vaikka termi "valeuutiset" ei pidä paikkaansa ja on haitallinen, olen sitäkin huolestuneempi journalistien leimaamisesta "kansan vihollisiksi", Sulzberger kirjoittaa. 

Sulzbergerin mukaan Trumpin sanomiset lietsovat väkivaltaan toimittajia kohtaan niin Yhdysvalloissa kuin sen ulkopuolellakin. 

Lue myös:

    Uusimmat