Mainos

Trump ja teknologiajohtajat hautaamassa sotakirveitään

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump ja kuuluisan teknologia-alueen Silicon Valleyn suuryhtiöiden johtajat tapaavat keskiviikkona New Yorkin Manhattanilla.

Silicon Valleyn teknologiafirmojen johtajat ottivat Donald Trumpin vaalikampanjan aikana voimakkaasti yhteen.

Tapaamisessa uskotaan käsiteltävän aiheita kuten yritysverotus, sääntelyn vähentäminen ja kaupankäyntiehdot. Teknologiafirmojen tavoite on saada Yhdysvaltain teknologiabisneksestä vahvempi ja kilpailukykyisempi kuin koskaan ja yksi suuri kysymys on Kiinan-suhteet. Kiina on USA:n teknologiayhtiöille jättimäinen kauppakumppani ja Donald Trumpin Kiinaan liittyvät linjaukset kampanjansa aikana saivat teknologiajohtajat varpailleen.

Paikalla kokouksessa Trumpin lisäksi ovat muun muassa Oraclen Safra Catz, monista yhtiöistä tunnettu Elon Musk, Applen Tim Cook, Facebookin Sheryl Sandberg, Alphabet Inc.:n Larry Page ja Eric Schmidt, Amazonin Jeff Bezos, Microsoftin Satya Nadella ja IBM:n Ginni Rometty.

Kyytipalvelu Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick ja majoituspalveluihin erikoistuneen Airbnb:n Brian Chesky olivat kutsuttuina, mutta eivät osallistu keskusteluihin.

Musk ja Cook jäävät vielä erilliseen tapaamiseen Trumpin kanssa, kun neuvottelut suuremman joukon kanssa ovat päättyneet.

Trump ja teknologiapomot kahnasivat presidentinvaalien aikana etenkin maahanmuutosta, Kiina-suhteista ja tietoturvaan liittyvistä aiheista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.