Mainos

Yhdysvallat valitsee presidentin tänään – "Aikamoinen kampanja"

Yhdysvalloissa äänestäjät ratkaisevat tänään, onko maan seuraava presidentti Hillary Clinton vai Donald Trump. Kyselyiden mukaan Clinton on hienoinen ennakkosuosikki. Vaali kuitenkin ratkeaa muutamassa tärkeässä vaa'ankieliosavaltiossa.

Tuloksen pitäisi olla selvillä aikaisin keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Presidentin ohella Yhdysvalloissa valitaan myös kolmasosa kongressin senaattoreista ja kaikki edustajainhuoneen jäsenet.  

Presidenttiehdokkaat Hillary Clinton ja Donald Trump jatkoivat vauhdikkaasti kampanjointia vielä vaaleja edeltävänä päivänä. Ehdokkaiden reitti kulki maanantaina läpi niiden osavaltioiden, joiden äänestäjät todennäköisesti ratkaisevat Yhdysvaltain seuraavan presidentin.

Demokraattien Clinton vieraili maanantaina yhteensä kolmessa osavaltiossa ja neljässä kaupungissa.

– Minulla on edessä aika lailla työtä, jotta saan tehtyä tästä maasta yhtenäisen, Clinton sanoi toimittajille lähtiessään kohti ensimmäistä kohdettaan.

Televisiossa prime time -katseluaikaan pyöritettävässä videossa Clinton vannoi yhdistävänsä Amerikan, jos hänestä tulee presidentti.

– Uskon, että olemme kaikki siitä yhtä mieltä, että tämä on ollut pitkä kampanja. Tekisin presidenttinä kaikkeni, jotta saisin tehtyä teidän ja teidän perheidenne elämästä paremman.

– Joten tänään pyydän teidän ääntänne ja huomenna tehkäämme historiaa yhdessä, Clinton vetosi.

Clintonin päivän viimeinen pysähdys on Pohjois-Carolinassa.   

"Tämä on ollut aikamoinen kampanja" 

Myös republikaanien Donald Trump päivitteli Floridassa kampanjaa kokonaisuudessaan. 

– Tämä on ollut aikamoinen kampanja, tämä on ollut aikamoinen kampanja, hän toisteli.

– On sanottu, että tämä on hienoin yksittäinen liike tämän maan historiassa. Se on aikamoinen kunnia, hän jatkoi.

Clintonin tavoin myös Trumpin reitti kulki maanantaina useaan osavaltioon ja kaupunkiin. Hänen on määrä lopettaa päivänsä puoliltaöin paikallista aikaa Michiganin osavaltiossa, jossa Clinton on mielipidemittausten mukaan johdossa.

Clintonin kampanja: Clintonia saapui kuuntelemaan ennätysmäärä ihmisiä

Clintonin kampanjan edustajan mukaan arviolta 40 000 ihmistä tuli kuuntelemaan Clintonia Philadelphiassa. Hän esiintyi maanantaina Philadelphiassa yhdessä aviomiehensä Bill Clintonin, presidentti Barack Obaman ja tämän vaimon Michelle Obaman kanssa.

Clinton kehotti ihmisiä soittelemaan puheluita ja koputtamaan oviin auttaakseen tätä voittamaan. Clinton sanoi, ettei kukaan halua herätä keskiviikkona ja toivoa, että olisi tehnyt enemmän.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.