Trump ärähtää Venezuelan presidentille: Huono johtaja, joka unelmoi olevansa diktaattori

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa Venezuelaa taloudellisista seuraamuksista, jos maan presidentti Nicolas Maduro toteuttaa aikeensa uudistaa perustuslakia.

Donald Trump peräänkuuluttaa Venezuelaan myös maanlaajuista lakkoa Nicolas Maduron syrjäyttämiseksi.

Trump ei kuitenkaan täsmentänyt, millaisia taloudellisia seuraamuksia Yhdysvallat Venezuelalle voisi asettaa.

Trump lisäksi kuvailee Maduroa huonoksi johtajaksi, joka unelmoi olevansa diktaattori. Trump sanoo tiedotteessa, että Yhdysvallat ei tue Venezuelan rappiota. 

Venezuelassa eilen järjestetyssä äänestyksessä yli seitsemän miljoonaa ihmistä vastusti Maduron suunnitelmia muuttaa perustuslakia. Opposition mukaan Maduro pyrkii perustuslain muutokseen päästäkseen diktaattorin asemaan.

Äänestys ei ole virallinen, joten sen tulos on lähinnä symbolinen. Venezuelan hallitus on kuvaillut äänestystä laittomaksi.Yhdysvalloissa Valkoinen talo ilmoitti tukevansa epävirallisen äänestyksen tulosta. Valkoisen talon mukaan äänestys lähetti päivänselvän viestin Venezuelan hallinnolle.

Yhdysvaltain ulkoministeriö puolestaan kannusti hallituksia ympäri maailman pyytämään Maduroa keskeyttämään perustuslainmuutosprosessin, sillä ulkoministeriön mukaan muutoksen ainoa tarkoitus on heikentää demokratiaa Venezuelassa.

Lue myös:

    Uusimmat