CNN: Trump aikoo tunnustaa Venezuelan parlamentin puhemiehen maan presidentiksi

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo tunnustaa Venezuelan parlamentin puhemiehen Juan Guaidon maan presidentiksi, kertoo CNN. Sen mukaan Trump aikoo antaa tukensa Guaidolle, kunhan Guaido vannoo virkavalansa, mikä saattaa tapahtua jo tänään.

Venezuelan presidentti Nicolas Maduro vannoi virkavalansa toiselle kaudelleen vajaat kaksi viikkoa sitten, mutta muun muassa Venezuelan oppositio, Yhdysvallat ja EU eivät ole tunnustaneet hänen viimekeväistä vaalivoittoaan.

Venezuelan oppositio järjestää tänään suurmielenosoituksen Maduroa vastaan. CNN:n mukaan Valkoisessa talossa tarkkaillaan tilannetta ja Trump on valmis asettamaan uusia sanktioita Maduroa vastaan, jos tämä yrittää tukahduttaa oppositiota liian kovakouraisesti.

Maduron presidenttikaudella Venezuelan talousvaikeudet ovat muuttuneet katastrofaalisiksi samaan aikaan kuin Maduro on takertunut valtaansa yhä tiukemmin. Vuonna 2016 Maduron tukijat menettivät enemmistönsä maan parlamentissa, mutta Madurolle lojaali korkein oikeus vei parlamentilta toimivallan seuraavana vuonna.

Tämän päivän mielenosoitus on symbolisesti merkittävä, sillä tänään on diktaattori Marcos Perezin hallinnon kaatumisen vuosipäivä. Venezuelan hallinto on kutsunut koolle oman mielenosoituksensa Maduron tueksi.

Lue myös:

    Uusimmat