Trooppinen yö oli lähellä viime yönä – harvinaista herkkua loppukesällä

Alkuviikon yöt ovat olleet osassa maata lämpimiä.

Viime yönä alimmatkin lämpötilat olivat etelässä ja rannikkojen edustalla paikoin 17-19 asteessa. Lämpimintä oli Helsingissä, missä yön alin lukema oli 19,4 astetta. Meriasemalla Kotkan Haapasaaressa yön alin oli 19,0 astetta. Trooppiseksi yöksi olisi vaadittu pysymistä 20 asteen lukemissa, mutta ihan jokavuotisia eivät tällaisetkaan lukemat elokuun loppupuolella ole.

– Vuodesta 1959 alkaen tarkasteltuna yön alin lämpötila on ollut jollakin havaintoasemalla 25. elokuuta tai sen jälkeen vähintään 19 astetta vuosina 1991, 1997, 2002 ja 2011. Eli harvinaista on, toteaa meteorologi Asko Hutila Ilmatieteen laitoksen ilmastopalvelusta.

Tiistain vastaisena yönä korkein yön alin lämpötila oli Kökarin Bogskärissä meriasemalla mitattu 19,6 astetta. Maa-alueiden korkein alin lämpötila oli Helsingin Rautatientorilla, 18,3 astetta.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan trooppisia öitä sinänsä on Suomessa keskimäärin kuusi kesässä. Tyypillisesti trooppiset yöt ovat kuitenkin heinäkuussa ja elokuun alussa.

Nyt sää on viilenemässä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.








Uusimmat