Mainos

Paikoin lämpimämpää kuin juhannusaattona – Lapissa 22 astetta rikki

Lämpötilat ovat tänään kohonneet paikoin 20 asteeseen ja sen yläpuolelle.

Korkeimmat lämpötilalukemat on tänään mitattu Lapissa. Lämpimintä on ollut Inarissa, 22,0 astetta. Pellossa oli 21,8 astetta ja Ylitorniolla, Kittilässä ja Lappeenrannassa 21,5 astetta. Enontekiöllä oli 21,4 astetta ja Seinäjoella, Sodankylässä ja Muoniossa 21,3 astetta.

Juhannusaattoa vietettiin Lapissa laajalti 9-18 asteessa. Juhannusaattona lämpimintä oli maan itäosassa, missä päästiin 20 asteen tuntumaan.

Sää on viikonloppunakin poutaista. Lämpötilat laskevat lauantaina vain hieman perjantain lukemista ja ovat vajaassa 20 asteessa. Sunnuntaina pilvisyys lisääntyy maan etelä- ja keskiosassa. Lämpötilat ovat 15 asteen molemmin puolin.

Tilastojen mukaan keskimääräiset päivän ylimmät lämpötilat ovat tähän aikaan vuodesta etelässä 13-14 asteen ja pohjoisessa 10 asteen tienoilla. Ilmatieteen laitoksen pitkän ajan tilastojen mukaan lämpötila kohoaa 20 asteeseen jossain päin maata tähän aikaan vuodesta keskimäärin kerran neljässä vuodessa. Syyskuun lämpöennätys on 28,8 astetta ja se on tehty 6. syyskuuta 1968 Raumalla.

Lämpötilat ja paikkakunnat päivitetty 11.9.2015 klo 19.00.


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.