Mainos

Trendikäs koti on kuin mummonmökki – näin syntyi Asuntomessujen ihana retrokoti

Vanha on nyt ajankohtaista. Asuntomessujen Villa Karhun sisustanut Frida Steiner haluaa, että tavaroilla on tarina.​​​​​​​

Ekologisuus ja kestävät ratkaisut ovat pinnalla nyt myös rakentamisessa ja sisustamisessa. Porin Asuntomessujen Villa Karhu on sisustettu kokonaan kierrätystavaroilla. Kohteen sisustuksen suunnitellut Frida Steiner hankki kodin kalustuksen, sisustusesineet ja tekstiilit Suomen Punaisen Ristin Kontti-kierrätystavarataloista.

Kierrätysteemaisessa kodissa esiin nousevat muhkeat ryijyt, värikkäät matot, tiikkihuonekalut, nostalgiset kukkatapetit, kauniit vanhat astiat ja metallivalaisimet. Steinerille kierrätys on lähellä sydäntä muutenkin kuin sen ekologisuuden vuoksi.

– Minua kiehtovat tarinat tavaroiden taustalla. Jokainen kolhu ja kuluma kertoo omaa tarinaansa ja tekee tavaroista viehättäviä ja yksilöllisiä, Steiner sanoo.

– Toki kierrätys itsessäänkin on tärkeää ja on hienoa, kun vanhalle tavaralle voi antaa uuden elämän omassa kodissa. Näin sen elinkaari pitenee ja kodista saa entistä persoonallisemman.

2nd hand -tavaralla sisustaminen vaatii tietysti jonkin verran kärsivällisyyttä ja aikaa. Mieleisiään kalusteita ja esineitä ei välttämättä löydä käden käänteessä, ja kokonaisuus syntyy usein pikkuhiljaa ajan saatossa. Steiner kehottaakin retroilusta kiinnostuneita olemaan aktiivisia. Muuten aarteet voivat mennä sivu suun.

– Kierrä kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia aktiivisesti. Hyvää tavaraa on paljon myynnissä, mutta tällä hetkellä retroilu on aika pinnalla, joten muutkin halajavat vanhoja kaunokaisia koteihinsa. Tavara saattaa vaihtaa omistajaa nopeastikin.

Steiner ei kuitenkaan kehota hankkimaan vanhaakaan tavaraa harrastuksen vuoksi vaan ostamaan aina tarpeeseen. Sekin on tiedostavaa kuluttamista.

Villa Karhu Porin Asuntomessuilla

Frida Steinerin sisustama Villa Karhu on Asuntomessujen kohde numero 19.

Villa Karhu on toteutettu yhteistyössä Porin kaupungin kanssa.

Asuntomessut pidetään Porin Karjarannassa 6.7.–5.8.2018


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja