Treenaatko aamuisin vai iltaisin? Näin sinun kannattaa syödä

Se, mitä syöt ennen tai jälkeen treenin on tärkeää, liikut sitten aamulla tai illalla.

Moni liikkuja on varmasti tehnyt virheitä ruokavalintojen suhteen. Nälkäisenä salille meno on voinut johtaa huonoon suoritukseen ja treenin jälkeiseen ylisyömiseen tai toisaalta liian iso aamiainen ennen treeniä on voinut aiheuttaa vatsanväänteitä ja kramppeja. Yhdysvalloissa laajalti tunnettu ravitsemusterapeutti Heather Bauer kertoo, miten ennen treeniä ja treenin jälkeen kannattaa syödä.

Aamuliikkuja

Liikutko mieluiten aamuisin ja suuntaat salille jopa suoraan sängystä? Tällöin ravitseva aamiainen kannattaa ajoittaa treenin jälkeen nautittavaksi. Bauerin mukaan keho vaatii yleensä yhdestä kahteen tuntia aikaa ruoan sulattamiseen. Ennen treeniä voi kuitenkin juoda esimerkiksi ravitsevan ja vitamiinipitoisen vihermehun. Se antaa energiaa, puhdistaa kehoa ja auttaa painonhallinnassa.

Vihermehun resepti:

1 omena pilkottuna
1 sitruuna kuorittuna
1 appelsiini kuorien kanssa
2 kokonaista porkkanaa
6 lehteä huuhdeltua lehtikaalia (voit käyttää vaihtoehtoisesti myös pinaattia)
2,5 cm pala tuoretta inkivääriä

1. Pilko omena, appelsiini ja sitruuna (poista sitruunasta kuoret)

2. Lisää kaikki ainekset mehustimeen tai blenderiin. Sekoita.

Lounasliikkuja

Jos pystyt ajoittamaan liikuntasi keskelle päivää, Bauer suosittelee juomaan runsaasti vettä päivän alussa. Ravitsemusterapeutin mukaan lounasaikaan mennessä olisi hyvä juoda noin litran verran vettä. Vesi pitää kehon nesteytettynä ja vatsan hieman täydempänä, jolloin sinun ei tarvitse syödä lounasta ennen treeniä. Jos kuitenkin haluat syödä lounaan ennen suoritusta, pidä huolta, että annat ruoan sulamiselle aikaa vähintään tunnin verran. Lounaaksi ei myöskään kannata syödä mitään kovin raskasta.

Iltaliikkuja

Kiireiset päivät ajavat monet iltaliikkujiksi ja iltaliikkujien suurin haaste on Bauerin mukaan syödyn ruoan määrän konrollointi. Pitkän työpäivän jälkeinen raskas treeni ajaa ihmisen helposti jääkaapille ahmimaan liikaa ja vääränlaisia ruokia. Ennen ja jälkeen treenin onkin hyvä syödä pieni välipala, jolloin kiljuva nälkä ei pääse yllättämään. Ravitsemusterapeutti Bauerin mukaan kannattaa seurata syömisiään esimerkiksi ruokapäiväkirjan avulla. Bauer suosittelee iltaliikkumista, koska se johtaa tutkimusten mukaan parempiin yöuniin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja