Tre Kronorin päävalmentaja kyyneleet silmissä – vastasi kovaan kritiikkiin: "Täytyy purra kieltäni"

Ruotsalaismaalivahdilta karmea moka – Tshekki rankaisee heti 0:58
Tästä alkoi Tre Kronorin alamäki: Maalivahti Filip Gustavssonin moka käynnisti Tshekin hurjan kolmeminuuttisen.

Ruman 3–7-tappion jääkiekon MM-kisojen välierissä kokeneen Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam selvitti ottelun jälkeen medialle, miksi hän ei vaihtanut pelaavaa maalivahtia aikaisemmin.

Tshekki takoi ottelun toisen erän alkuun kolme maalia vajaassa kolmessa minuutissa ja karkasi hurmioituneen kotiyleisönsä edessä tasatilanteesta 5–2-johtoon.

Takaiskujen seuratessa toisiaan päävalmentaja Sam Hallam päätti lopulta viidennen osuman jälkeen vaihtaa maalivahti Filip Gustavssonin kakkosveskari Samuel Erssoniin.

Tv-kommentaattorit ja media kyseenalaistivat Hallamin hitaan reagoinnin. 

– Maalivahdit eivät koskaan vaihda itse itseään. Sen tekee valmentaja. Vaihto olisi pitänyt tehdä aikaisemmin, jotta joukkueella olisi ollut paremmat mahdollisuudet voittaa, arvosteli Viaplayn asiantuntija Erik Granqvist Expressenin mukaan.

Samaa selitystä Hallamilta vaadittiin myös ottelun jälkeisissä tv-haastatteluissa. Valmentaja saapui kirjoittavan lehdistön eteen kyyneleet silmissään.

– Minun täytyy hieman purra kieltäni, kun samasta asiasta kysytään uudelleen otsikoita hakevia kysymyksiä, Hallam kommentoi.

– Minusta kolmas ja neljäs maali tulivat niin lähekkäin. Minusta tuntui, että jos vielä tulee yksi lisää… En syytä ”Gusia”, mutta kun viides tuli, oli ehdottomasti aika muuttaa ajattelutapaamme, sillä pelistä oli vielä puolet jäljellä, hän totesi maalivahdin vaihdoksesta.

Maalikooste: Ruotsi - Tshekki 8:11
Maalikooste: Tshekki kylvetti Ruotsin jääkiekon MM-kisojen välierässä.

Lue myös:

    Uusimmat