Toni Söderholm jätti näyttämättä Suomelle pitkää nenää – päävalmentajan pyynnön toteuttaminen ratkaisi voiton Leijonista

2:19
Katso videolta Suomi–Saksa-ottelun kaikki maalit.

Suomalaisvalmentaja Toni Söderholmilla oli kaikki oikeus hieman maiskutella Leijonien kaatamista MM-kisoissa, mutta siihen Söderholm ei lähtenyt. Yhtä kaikki, Saksa antoi Söderholmin johdolla ison näytteen siitä, mihin joukkue pystyy.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Söderholm väisti kysymykset Suomen pelaamisesta ja myös siitä, miten hyvältä ennakkosuosikin, joka on hänen kotimaansa joukkue, tuntuu.

- Jätän tuon vastaamatta. Jokaisen maan ohi pitää tässä mennä, tänään oli Suomi-peli ja me hoidimme sen tyylikkäästi, hän totesi.

Ensimmäisessä erässä Leijonat oli selvästi kuskin paikalla. Laukaukset olivat erän jälkeen 15-3 Suomelle, Saksan ensimmäinen veto maalia päin muutti lukemiksi 1-1, kun pelattuna oli jo 17 minuuttia.

- Emme halunneet ajaa itseämme ulos. Jos menet Suomea vastaan myöhässä, edessä on neljän pelaajan täysivauhtinen rintamahyökkäys. Valitsimme tuon tien, että pelasimme vähän passiivisemmin, että ainakin päästään omiin organisoidusti. Emme oikein päässeet karvaamaankaan, kun heillä oli yksinkertaisesti ote. Emme saaneet hyökkäyksiä katki niin, että olisimme saaneet käännettyä, että oltaisiin saatu meille otetta. Jouduimme puolustamaan sen alun, Söderholm summaili pelin jälkeen.

Toiseen erään Saksa tuli selvästi aktiivisempana. Erätauolla vaadittiin lisää luistelua ja syöttöpaikkojen tarjontaa lähemmäs kiekollista. Se toimi, eikä Söderholmin tarvinnut meuhkata pelaajilleen.

- Kauniimmin pyytämällä, Söderholm virnisti.

Parasta Saksaa

Saksa paitsi paransi omaa hyökkäyspeliään, he myös onnistuivat tukkimaan keskialuetta niin, ettei Suomi päässyt vauhdilla keskialueen yli. Saksa voitti alkusarjassa seitsemästä pelistään viisi, tiistain esitys oli kenties paras.

- USA-peli oli hyvä alku siihen tiiveyteen, jota haluamme. Nyt oli vielä lisänä se, että joka pelaaja oli kiinni oikeissa asioissa. Siinä mielessä se oli paras peli.

Saksan jatkopaikka oli varma jo ennen ottelua, nyt pitää odottaa iltapelit, jotta vastustaja tiedetään. Suomi peliä käytettiin myös valmistautumisena ”kuolemanotteluun”.

- Tämä valmisti meitä puolivälierään, mutta ihan yhtä paljon valmisti se 1-8-tappio Kanadalle. Se osoitti, että jos me olemme vähemmän työtä tekevä joukkue kentällä, meidän on turha unelmoida yhtään mistään. Sen jälkeen on lisätty työmäärää ja jos on jotain pieniä pelillisiä asioita, otetaan ne mukaan ja sitten meillä on mahdollisuus, Söderholm sanoi.

Ottelun ratkaisupelaajat olivat Saksan NHL-tähdet. Leon Draisaitl teki pisteet 2+1, Dominik Kahun tärkeän 2-2-tasoitusmaalin ja Philipp Grubauer otti maalillaan peräti 39 koppia. Söderholm ei kuitenkaan allekirjoittanut täysin sitä, että heidän kärkiosaajansa käänsivät pelin Saksalle.

- Meidän kaikki ketjut pelasivat hyvin toisesta erästä lähtien, vapaammin ja järkevämmin. Olimme paremmassa liikkeessä ja tarjosimme paremmin. Jokaiselta kentältä tuli lisä, mutta tietenkin heillä on se kärkiosaaminen, että kun tulee paikka, he pystyvät olemaan aika tehokkaita, Söderholm totesi.

Kuten Suomellakin, Saksan puolivälierävastus on joko Ruotsi, Tshekki tai Venäjä.

1:10
Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Leijonien tappiota ja jatkoa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja