Tragedia Ranskan harjoitusleirillä – olympiamitalia Pariisista tavoitellut urheilija kuoli auto-onnettomuudessa

Kansainvälinen triathlonliitto kertoi torstaina, että Japanin alle 23-vuotiaiden mestari Tsudoi Miyazaki on kuollut auto-onnettomuudessa.

Miyazaki kuoli keskiviikkona harjoitusleirillä Ranskassa lähellä Orleansia. Japanilainen oli harjoittelemassa pyörällään, kun hän joutui ajoneuvon päälleajamaksi. Paikalliset viranomaiset tutkivat nyt tapausta.

25-vuotias urheilija oli Ranskassa harjoitusleirillä kilpailtuaan maailmancupissa Espanjan Pontevedrassa viime viikonloppuna. Miyazaki aloitti triathlonin ollessaan opiskelija ja voitti alle 23-vuotiaiden Japanin mestaruuden vuonna 2019.

Miyazakista odotettiin yhtä Japanin johtavaa triathlonistia. Hänen tavoittenaan oli voittaa mitaleja Pariisin olympialaisissa vuonna 2024 ja Los Angelesin olympialaisissa vuonna 2028. 

– Kansainvälinen ja Japanin triathlonliitto haluavat lähettää syvimmät osanottonsa Miyazakin perheelle, ystäville, valmentajille ja joukkuetovereille. Ajatuksemme ovat koko triathlonperheen luona. Olemme teidän kanssanne näinä synkkinä aikoina, kansainvälinen liitto kirjoitti tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat