TPS nousi niukasti pois viimeiseltä sijalta, päävalmentaja kehui omiaan – "Oli tiukat paikat"

Vaasan Sport joutui kärsijäksi, kun Turun Palloseura tuli vahvasti latautuneena perjantain otteluun jääkiekkoliigassa.

TPS laittoi ison vaihteen päälle heti ottelun alussa, mutta menetti pelin hallinnan kolmannessa erässä. Vierasvoitto 6–5 muovautui vasta voittomaalikisassa Ilari Filppulan ollessa ratkaisijana.

– Oli tiukat paikat lähteä matsiin, mutta saimme pelaajille työrauhan. Pojat tekivät hienon työn, viittasi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen lopputulokseen.

TPS:n aloitus oli tosiaan vahva: liigadebyytissään Joel Janatuinen teki kaksi maalia ja muitakin onnistujia oli runsaasti. Kun TPS johti peliä 5–1, oli Sportin mahdollisuuksiin vaikea uskoa.

Mutta TPS:n 5–1-johto toi mieleen erään toisenkin ottelun, joka päättyi huonosti. Aivan voittoon asti Sport ei yltänyt, mutta vahvan nousun se kolmannessa erässä esitti.

– Olen äärimmäisen iloinen siitä, mitä reaktioita penkillä näki 5–1-tilanteessa. Kolmas erä oli hyvä erä meiltä, tunnusti Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma

TPS nousi voittonsa myötä sijalle 14 ohi Vaasan Sportin.