TPS:n hurja johto oli sulaa karulla tavalla, tähtihyökkääjä pelasti turkulaiset nöyryyttävältä tappiolta – Lukko nollasi Ässät tylysti Satakunnan paikalliskamppailussa

TPS katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa, kun se kukisti Sportin SM-liigan jumbotaistelussa voittomaalikisassa lukemin 6-5.

TPS johti ottelua toisessa erässä parhaimmillaan jo 5-1 ja näytti pitkään marssivan vakuuttavaan voittoon. Sport kuitenkin sai kirivaihteensa toden teolla päälle ja rynnisti ottelun väkisin tasoihin noin neljä minuuttia ennen päätössummeria.

Lopulta ottelun ratkaisu venyi aina voittomaalikisaan asti, jossa sankariksi nousi lopulta TPS:n Ilari Filppula, joka saalisti ottelussa ratkaisumaalin lisäksi myös kaksi tehopistettä.

TPS:lle pieniä ilonpilkahduksia aiheutti myös Joel Janatuisen häikäisevä SM-liigadebyytti, kun 24-vuotias hyökkääjä iski kaksi osumaa Sportin verkkoon uran ensimmäisessä ottelussaan.

Voittonsa myötä TPS nousi pois sarjan viimeiseltä sijalta.

Lukko oli tyly isäntä Satakunnan derbyssä, kun se jätti Ässät nollille 4-0-lukemin.

Oskari Setänen pelasi Lukon maalilla hienon ottelun. Setänen tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 18 torjuntaa.

Lukon maalintekijöinä illan ottelussa kunnostautuivat Jonne Tammela, Robin Press, Justin Danforth ja Toni Koivisto.

Lukko vankisti voittonsa myötä asemiaan SM-liigan kolmannella sijalla. Se on hävinnyt edellisen kahdeksan ottelun aikana vain yhden kerran.