TPS:ää syytetään valehtelusta Lauri Korpikosken tapauksessa – näin seurapomo vastaa rajuun kritiikkiin: "Se ei mene niin"

3:14
Lauri Korpikosken tilanne puhutti C Moren kiekkostudiossa syyskuussa.

TPS:n väliaikainen toimitusjohtaja Kai Koskinen vastasi MTV Urheilulle Suomen Jääkiekkoilijat ry:n syytöksiin liittyen TPS:n Lauri Korpikosken kohutapauksesta tekemään selvitykseen. 

Pelaajia edustava Suomen jääkiekkoilijat ry julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se kritisoi voimakkaasti TPS:n tekemää selvitystä Lauri Korpikoskeen liittyvistä työsyrjintäepäilyistä.

TPS tiedotti viime viikolla tehneensä perusteellisen selvityksen Korpikosken työpaikkasyrjintään liittyvistä epäilyistä. TPS ei löytänyt sisäisestä selvityksestään mitään viitteitä työpaikkasyrjintään tai -kiusaamiseen.

Pelaajayhdistys kritisoi maanantaina julkaistussa omassa tiedotteessaan voimakkaasti TPS:n tekemää selvitystä. Heidän mukaansa TPS:n tiedote antaa täysin väärän ja valheellisen kuvan Korpikosken sairauslomaa edeltävistä ja sen aikaisista tapahtumista.

TPS:n toimitusjohtajana toimiva Kai Koskinen kertoo MTV Urheilulle seuran tutkineen työsyrjintäepäilyt perusteellisesti seuran omana sisäisenä selvityksenä käyttäen asiantuntijan apua selvityksessä vaadittujen yksityiskohtien varmistamiseksi.

Selvityksen lopputulos on toimitettu Korpikoskelle itselleen, jolla on ollut mahdollisuus puuttua siinä piileviin epäkohtiin.

– Selvitys on varsin seikkaperäinen ja selvityksen tulos on toimitettu Korpikoskelle. Siinä on pyydetty Korpikoskea palaamaan meille päin, jos selvityksessä on jotain sellaista, mihin hän kaipaa lisäselvennystä, eikä hän ole palannut millään yksilöidyillä lisäkysymyksillä tähän liittyen. Itse emme ole löytäneet mitään huomautettavaa.  Olemme selvittäneet sen, mitä olemme voineet selvittää, Koskinen summaa MTV Urheilulle.

Pelaajayhdistyksen tietojen mukaan TPS ei olisi kuullut selvityksensä aikana Korpikosken tai muiden tapahtumiin liittyvien pelaajien näkökulmia lainkaan. Koskinen tyrmää kuitenkin kyseiset väitteet.

– Totta kai selvityksen taustalla on kuultu pelaajia, valmennusta ja Lauri on itse kommentoinut asioita ja kirjelmöinyt asianhoitajansa välityksellä. Uskomme, että kaikki mitä Laurilla on tähän itse tuotavaa, hän on meidän tietoomme saattanut, Koskinen vakuuttaa.

Pelaajayhdistys kertoo tiedotteessaan olleensa yhteydessä useaan eri pelaajaan asiaan liittyen, eikä heistä yksikään ole vahvistanut tapahtumien menneen TPS:n tiedotteen mukaisesti. Koskinen korostaa, että heidän selvityksensä aikana vastaavia mielipiteitä ei ilmennyt.

– Minun on mahdoton kommentoida tuota, koska meidän selvityksessämme ei tullut mitään tällaista esiin. En tiedä, mistä nyt puhutaan. Meidän selvityksessämme ei tullut esiin mitään sellaista, mikä täyttäisi työpaikkasyrjinnän tai kiusaamisen tunnusmerkit, Koskinen painottaa.

"Ulkopuolinen asiantuntija" puhuttaa

TPS käytti sisäisessä selvityksessään apuna Mika Palmgrenia. Pelaajayhdistyksen mukaan selvitystä ei kuitenkaan voi pitää uskottavana, koska ulkopuolinen asiantuntija Palmgren on ollut seuran oma asiamies.

Koskinen itse pysyy TPS:n tekemän selvityksen takana vakaasti ja pitää selvitystä uskottavana. TPS-pomo korostaa, että heidän ei olisi tarvinnut käyttää sisäisessä selvityksessään ulkopuolista apua lainkaan, mutta he halusivat saada mukaan tarvittavaa asiantuntemusta.

– Kyseessä on meidän sisäinen selvityksemme. Ei siinä ole ollut kysymys siitä, että me pyydämme ulkopuolisen tahon tekemään selvitystä. Se ei näissä selvityksissä mene niin. Se on työnantajan tehtävä tehdä niin. Lähdimme selvittämään asiaa itse. Tapahtumien kulku on varmennettu kysymällä asioita asianosaisilta, Koskinen sanoo.

Koskinen toteaa myös ykskantaan, ettei Palmgren ole TPS:n oma juristi, vaan hänet määritettiin vain tähän kyseiseen tehtävään heti, kun Lauri Korpikoski kertoi asianhoitajansa välityksellä seuralle kokemastaan epäasiallisesta kohtelusta.

– Mika Palmgren ei ole meidän oma juristimme, vaan hänet kytkettiin tähän toimeksiantoon. Selvitys on kuitenkin meidän sisäinen. Jos siihen ei olla tyytyväisiä, asianosainen, tässä tapauksessa Korpikoski, voi viedä asian Aviin, käräjäoikeuteen tai poliisille.

Korpikosken kohtelu on herättänyt runsaasti keskustelua jääkiekkopiireissä. TPS:n toiminta ja viestintä on kerännyt runsaasti kritiikkiä osakseen. Kritiikki voimistui perjantaina, kun TPS ilmoitti Korpikosken siirtyvän loppukaudeksi ulkomaille.

Tarkkasilmäiset katsojat huomasivat, että TPS oli muokannut uutisensa kuvasta Korpikoskelta kapteenin C-kirjaimen pois rinnasta. Seuran toiminta lytättiin nopeasti sosiaalisessa mediassa.

Kritiikistä huolimatta Koskinen kokee, että TPS on tehnyt kaiken voitavansa asian eteen ja toiminut parhaaksi katsomallaan tavalla.

– On harmillista, että tämä on päässyt tällaiseen pisteeseen. Siinä kohtaa, kun asia nousi meille esiin, teimme sen, mitä tässä voimme. Me olemme tutkineet sen, mitä voimme tutkia. Olemme näiltä osin itse hyvin selkeillä vesillä. Ei ole mitään, mitä voisimme tehdä tämän enempää. Tässä kohtaa meidän tekeminen on tehty, Koskinen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja