Pelaajayhdistys lyttää TPS:n toiminnan täydellisesti – syyttää seuraa valehtelusta Lauri Korpikosken tapauksessa: "Syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä"

3:14
Lauri Korpikosken tilanne puhutti C Moren kiekkostudiossa syyskuussa.

Lauri Korpikosken ja TPS:n välisen kiistan selvittely jatkuu edelleen. Nyt tapaukseen on ottanut kantaa pelaajia edustava Suomen Jääkiekkoilijat ry, jonka julkaisemassa tiedotteessa TPS:n viestinnän väitetään antavan täysin väärän kuvan Korpikosken sairauslomaa edeltävistä ja sen aikaisista tapahtumista.

Pelaajayhdistyksen mukaan Korpikosken tapauksesta on syytä tehdä selvitys, jonka toteuttaa riippumaton ja seuran ulkopuolinen taho. TPS kertoi aiemmin selvittäneensä, syyllistyttiinkö seurassa syrjintään tai työpaikkakiusaamiseen. Tämän selvityksen mukaan ei ollut.

TPS:n selvityksessään hyödyntämä "ulkopuolinen" asiantuntija paljastui lopulta seuran omaksi asiamieheksi. SJRY ei pidä selvitystä objektiivisena tai uskottavana.

– Kyseessä on puhtaasti työnantajan sanelema ja virheellinen kuvaus tapahtumista, eikä riippumaton tutkimus siitä, mitä oikeasti on tapahtunut, tiedotteessa kuvaillaan.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi kuullut selvityksen yhteydessä asianosaisia ja pelaajia. SJRY on ollut yhteydessä useaan pelaajaan asian tiimoilta. Tosiasiallisesti selvityksessä ei ole kuultu ainakaan Korpikoskea ja muita viimeisen vuoden aikaisiin tapahtumiin liittyviä pelaajia.

– SJRY:n pelaajilta saamat tiedot tapahtumista poikkeavat merkittäviltä osin siitä, mitä TPS on antanut ymmärtää. Yksikään SJRY:n kuulema pelaaja ei ole vahvistanut tapahtumien menneen TPS:n kertoman mukaisesti, vaan syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä.

– Myös TPS:n tiedotteessa annetut tiedot Korpikosken kuntoutumisesta ovat selvästi vääriä.

SJRY korostaa puuttuvansa jatkossa voimakkaasti kaikkiin työsyrjintää koskeviin tapauksiin ja epäilyksiin.

Viime kaudella TPS:n kapteenina toiminut Lauri Korpikoski on siirtymässä ulkomaille lainasopimuksella. Pelaajan ja seuran sukset menivät ristiin kesken viime kauden, jolloin hyökkääjätähti kärsi myös loukkaantumisesta.

MTV Urheilunkin julkaisemien tietojen perusteella Korpikoski eristettiin muusta joukkueesta viime keväänä, eikä häntä otettu pelaavaan kokoonpanoon pudotuspeleissä kuntoutumisestaan huolimatta.

Turkulaishyökkääjä oli kesästä asti ollut sairauslomalla, joka jatkui lokakuulle saakka. Nyt pattitilanne ratkaistiin loppukauden kestävällä lainapestillä ulkomaille.

Korpikosken kovapalkkainen ja kuusivuotinen sopimus TPS:ssä kestää kevääseen 2024, joten tapauksen selvittelyllä on yhä merkittävää taloudellista panosta niin seuralle kuin pelaajalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja