Toyotan ykköstykki haluaa eroon pikku vioista – ”Suorituskyky kyllä riittää”

Thierry Neuville ajoi voittoon Argentiinassa 1:17
Videolla kuvaa Argentiinan MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Toyotan Ott Tänak on kiistatta ollut rallin MM-sarjan nopein kuljettaja, vaikka takataskuun on tarttunut vain Ruotsin osakilpailun voitto.

Virolaiskuski on nakuttanut viidessä rallissa 27 pohja-aikaa, kun toiseksi eniten erikoiskokeiden ykkösaikoja on ajanut Citroenin Sebastien Ogier, yhteensä 15 kappaletta. MM-sarjaa johtavaa Hyundain Thierry Neuville on kiitänyt 14 pohja-aikaan.

Tänakin harmiksi Yaris WRC:n tekniikka on jälleen viime vuoden tavoin oikutellut. Tuorein keskeytys tuli edellisestä rallista Argentiinasta, kun yksi laturin johdoista oli huonosti kiinni.

– Meidän pitää vain tehdä työt oikein ja ratkaista ne pienet ongelmat, mitä meillä on ollut. Suorituskyky kyllä riittää. Meillä on hyvä tiimi ja mahtavia ihmisiä eli kaikki mitä tarvitaan. Tämä on vain jatkuvaa oppimista tällä tasolla, Tänak sanoi Chilen MM-rallin aattona.

– Puskemme todella kovaa. Ei ole kuitenkaan järkeä laittaa liikaa paineita ihmisille, sillä tiedän, että he tekevät jo nyt kovasti töitä. Meillä on rima korkealla. Me tiedämme, että meillä riittää vauhti voittaa jokainen kisa. Pitää vain löytää se rytmi, että voidaan ajaa ongelmitta, Tänak jatkoi.

Chilessä Tänak janoaa takaisin voittokantaan. Tiestön pitäisi sopia täydellisesti Toyotalle. Argentiinan pettymyksen virolainen on jo unohtanut.

– Me olemme ammattilaisia. Se mitä on tapahtunut, on tapahtunut. Minulla oli hyvä viikon loma Meksikossa ja en miettinyt rallia. Olemme jälleen hyvin valmistautuneita tähän kisaan. Tiimi on tehnyt kaikkensa, jotta ei tule enää mitään pieniä teknisiä ongelmia.

Lue myös:

    Uusimmat