Toyotan uhkakuva Rovanperästä ei toteutunut – "Oli kieltämättä tuuriakin"

Toyotan rallitalli sai loistavan startin Uuden-Seelannin MM-ralliin.

Perjantain erikoiskokeiden jälkeen japanilaisvalmistajan kaikki kolme tehdastallin kuskia löytyvät neljän joukosta. Toyotan rintaman rikkoo vain Hyundain Ott Tänak, joka nousi päivän viimeisellä erikoiskokeella Elfyn Evansin ja Sebastien Ogierin ohi kisan johtoon. Perjantain ajojen jälkeen Tänakin saama viiden sekunnin aikasakko pudotti kuitenkin virolaisen toiseksi, 4,8 sekunnin päähän Evansista.

Neljännellä sijalla oleva Kalle Rovanperä sekä Evans, Tänak ja Ogier mahtuvat vain seitsemän sekunnin sisään.

– Olemme todella tyytyväisiä tähän päivään. Meillä on kolme autoa neljän parhaan joukossa ja jokaisella heistä on mahdollisuus voittoon. Meillä on kaikki edellytykset voittaa tämä ralli, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tähdensi MTV Urheilulle.

– On ollut upeaa nähdä, että auto toimii ja kuljettajat ovat hyvässä iskussa. Tänak ajoi toki hienosti, mutta meillä oli vähän huonoa tuuria, kun Ogier osui oksiin ja menetti takasiipensä. Se vaikutti hänen ajamiseensa paljon viimeisellä pätkällä.

Sekä Tänak että Rovanperä saivat apua myös sateisesta säästä, mikä helpotti kaksikon urakkaa ensimmäisinä autoina tiellä.

– Oli meillä kieltämättä vähän tuuriakin Kallen puolelta. Vesisade auttoi Kallea, ja hän ei sen vuoksi hävinnyt tuolta lähtöpaikalta niin paljon kuin pelkäsimme, Latvala summasi.

– Ero voisi olla jopa 30 sekuntia ilman vesisadetta. Jos olisi ollut oikein kuivaa, eroa voisi olla minuuttikin. Sitä ei onneksi tapahtunut.

Lauantaina erikoiskoekilometrejä ajetaan liki puolet vähemmän kuin perjantaina. Luvassa on jälleen kovia vesisateita, mikä vaikeuttaa kuskien urakkaa.

– Huomiselle on luvattu jatkuvaa sadetta eli olosuhteet ovat todella märät. Huomisen erikoiskokeet ovat vähän erityyppisiä, sillä siellä on enemmän korkeuseroja. Tiet myös kääntyvät koko ajan ja suoria ei ole niin paljon, Latvala kuvaili.

– Varjopaikoissa voi olla jopa mutaa. Joissain paikoissa pito voi taas olla hyvä, joten pidonvaihteluita on luvassa. Se tekee ajamisesta vaikeaa. Mitä tahansa voi tapahtua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja