Toyotan iso pomo paljasti – Jari-Matti Latvala lähetti viestin Katalonian MM-rallin alla

4:02
Katso videolta Jari-Matti Latvalan kommentit Katalonian MM-rallista.

Jari-Matti Latvalan Toyotan WRC-tiimin mestaruudet eivät vielä varmistuneet Katalonian MM-rallissa. Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda kertoi tallin tiedotteessa, että Latvala oli lähestynyt häntä asian tiimoilta ennen Katalonian MM-rallia.

Hyundai säilytti saumansa mestaruuteen, kun se nappasi voiton ja kolmannen tilan Kataloniassa. Thierry Neuville juhli voittoa ja Dani Sordo oli kolmas. Toyotalla ja Hyundailla on eroa MM-pisteissä 47 pistettä ennen kauden päättävää Monzan MM-rallia.

Se on kuitenkin selvää, että kuljettajien MM-titteli tulee Toyotalle. Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa 17 pisteen erolla Elfyn Evansiin. Ogierin ero kolmantena olevaan Neuvilleen on niin suuri, että sitä ei enää voi ottaa kiinni.

– Sain juuri ennen tätä rallia viestin Jari-Matilta. Hän kertoi, että valmistajien MM-tittelin uusiminen tallipäällikkönä ja yhdessä juhliminen on yksi hänen unelmistaan. Hänellä oli kolme vuotta sitten kuljettajana todella vaikea kausi, Toyoda kertoo.

– Hänen kauden ensimmäinen voittonsa tuli viimeisessä kisassa Australiassa ja se toi tiimille valmistajien vuoden 2018 MM-tittelin. Muistan selvästi, kuinka iloinen ja innoissaan hän oli. Kun sain tiedon, huusin onnesta ja lähetin hänelle onnitteluviestin. Olen varma, että hänen unelmansa toteutuu Monzassa ja odotan sitä, että pääsen juhlimaan hänen kanssaan, Toyoda jatkoi.

Toyoda lähetti myös tsemppiviestin uransa päättävälle Ogierin kartturille Julien Ingrassialle. Hän toivoi, että olisi toivonut näkevänsä Ingrassian viimeisen Japanin kisan, joka peruttiin koronapandemian vuoksi. Toyoda myönsi olevansa yhä pettynyt, että Japanin MM-ralli ei toteutunut.

MM-rallikausi saa huipennuksensa 18.-21. marraskuuta ajettavassa Monzan MM-rallissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja