Toyota uudisti MM-ralliautonsa värityksen – tältä näyttää Yaris WRC kaudella 2021

3:20
Suomesta käsin toimivalla Toyota-tallilla on kaudella 2021 kaksi kotikisaa, kun Jyväskylän lisäksi myös Rovaniemellä ajetaan MM-ralli.

Toyota päivitti WRC-autonsa ulkoasua ensi viikolla alkavalle MM-rallikaudelle.

Auton värit ovat edelleen musta, punainen ja valkoinen, mutta auto on silti hyvin eri näköinen kuin neljällä viime kaudella. Uuden auton kuvat löytyvät alempaa tästä jutusta.

Yaris WRC:n väritys on nyt samanlainen kuin WEC-sarjassa nähtävässä Toyota GR010 -hyperautossa.

Uuden pinnan alla on kuitenkin yhä se sama vanha Yaris, joka on tuottanut Toyotalle viimeisten neljän vuoden aikana 17 MM-rallivoittoa ja 322 pohja-aikaa. Vuonna 2018 Toyota voitti valmistajien maailmanmestaruuden. Kuljettajien puolella Ott Tänak toi Toyotalle maailmanmestaruuden vuonna 2019, Sébastien Ogier vuonna 2020.

Kaudella 2021 talli kerto tavoitteekseen sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruudet.

Toyotan kuljettajakolmikko on pysynyt viime vuoteen nähden muuttumattomana. Ogier saa rinnalleen Elfyn Evansin ja Kalle Rovanperän. Japanilainen Takamoto Katsuta saa ajaa tänä vuonna Toyotalla ensimmäisen täyden MM-sarjakautensa.

Tallin johtoportaassa tapahtui talvikauden aikana yksi merkittävä muutos, kun Tommi Mäkinen jätti tallipäällikön tehtävät ja uudeksi tallipäälliköksi nimettiin Toyotalla vuodet 2017–2019 MM-sarjaa kiertänyt Jari-Matti Latvala. Samalla tallin päämaja siirtyi Mäkisen Puuppolan-tilalta lähemmäs Jyväskylän keskustaa.

Rallin MM-sarja alkaa 21.–24. tammikuuta ajettavalla Monte Carlo -rallilla.

Katso kuvat Toyotan WRC-auton värityksestä:

Jos yllä oleva upotus ei näy, löydät kuvat täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja