Toyota-tähti myönsi: Tämä ei ollut makoisin voitto

7:06
Tulosruutu: Elfyn Evans Turkin rallin voitolla MM-sarjan kärkeen, Kalle Rovanperä neljäs.

Walesilaisella Elfyn Evansilla on upea tilaisuus nousta kautta aikain kolmanneksi brittiläiseksi maailmanmestariksi rallin MM-sarjassa. 

Toyota-kuski ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Turkin MM-rallissa, ja kun tallikaveri Sebastien Ogier joutui keskeyttämään toiseksi viimeisellä erikoiskokeella moottorivikaan, on Evansin etumatka MM-sarjassa mojovat 18 pistettä.

Tämänhetkisen tiedon mukaan ajamatta on enää kaksi rallia, joskin joulukuisen Monzan rallin on spekuloitu tulevan vielä mukaan kalenteriin.

– En ole sitä (mestaruutta) vielä ajatellut, mutta ehkä sitten kun menemme kotiin. Edelleen tarkoitus on keskittyä yhteen kisaan kerrallaan. Jos päästää ajatukset harhailemaan, niin äkkiä menee väärään suuntaan. Keskitytään vaan siihen työhön, mikä on tehtävänä, Evans sanoi rallin jälkeen MTV Urheilulle.

Evansilla oli osin onneakin matkassa, kun uran kolmas voitto varmistui. Sunnuntain Cetibelin monsteripätkällä vain Evans vältti rengasrikot ja muut haaverit.

– En välttämättä ollut vielä aamulla varma, että voinko voittaa, mutta tiesin, että vielä on mahdollisuuksia nousta ylöspäin. Siellä oli niin helppo rikkoa jotain tai saada rengasrikko. Tavoitteemme oli ajaa puhtaasti, mutta kuitenkin riittävän kovaa, Evans selvitti.

– Yritin vain ajaa keskellä tietä. Selvisimme kahdesti sen EK:n, ja se oli varmasti avain voittoon. Emme olleet välttämättä nopein kokoonpano tänä viikonloppuna, mutta emme myöskään toisaalta olleet kovin kaukana kärkivauhdista. Me teimme tarvittavan. Olen tietenkin äärimmäisen onnellinen.

31-vuotias walesilainen tunnusti, että voitto muiden kuljettajien vaikeuksien jälkeen ei tunnu yhtä makealta kuin helmikuinen Ruotsin MM-rallin ykköstila.

– Ei  minulla välttämättä ollut tarkoitus olla ylivarovainen tässä rallissa, mutta tiedossa oli, että täällä ei kannata jokaista kohtaa ajaa täysillä. Joskus onnea vähän tarvitaan ja toki meillä sitä myös oli. Meidän lähestymistapa oli juuri oikea tähän kisaan. Ei tämä voitto toki makoisin ole tällä tavalla, Evans summasi.

5:28
Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen jakaa kehuja voittaja Elfyn Evansille.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja