Kalle Rovanperältä suoraa puhetta Turkin rallin jälkeen: "En hirveästi nauti tuollaisesta"

7:06
Tulosruutu: Elfyn Evans Turkin rallin voitolla MM-sarjan kärkeen, Kalle Rovanperä neljäs.

Kalle Rovanperä teki jälleen hyvää jälkeä, kun rallin MM-kauden viides osakilpailu ajettiin Turkissa.

Toyota-kuljettaja Rovanperä kuittasi kisasta neljännen sijan ja lisäksi hän kaasutteli kolme lisäpistettä rallin päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Rovanperän suoritustaso on ollut korkealla tämän vuoden kisoissa. Turkki on tämän vuoden kisoista ehdottomasti haastavin, ja Rovanperäkin kärsi kisassa pari rengasrikkoa.

– Saimme ihan hyvät pisteet, mutta viikonloppu ei ollut minulle mitenkään mieluinen. Tiesin jo ennen rallia, ettei tämä ole mitenkään mukava kisa minulle. En hirveästi nauti tuollaisesta kivien kolistelusta, Rovanperä sanoi suoraan MTV Urheilulle kisan jälkeen.

– Täällä piti vain selvitä, 19-vuotias kuljettajalupaus tiivisti.

Ensimmäistä kauttaan WRC-kalustolla kilpaileva Rovanperä on MM-pistetaulukossa komeasti jaetulla kolmossijalla tasapisteissä hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin kanssa. Turkin rallin voitolla MM-sarjan kärkeen noussut Elfyn Evans on 27 pistettä Rovanperän edellä, mutta toisena olevaan Sebastien Ogieriin on matkaa vain yhdeksän pistettä.

– Se on ihan hyvä paikka. Kaksi kisaa on vielä ajamatta, ja olisi hyvä, jos pystyisimme jatkamaan samaa linjaa eli ajamaan puhtaita kisoja, Rovanperä suunnitteli.

Rovanperä on pitänyt tasaisuuden esityksissään tämän vuoden kisoissa, mitä voi pitää vähintäänkin kiitettävänä suorituksena. Rovanperä oli toistaiseksi parhaassa kisassaan Ruotsissa kolmas ja "huonoimmillaan" hän on sijoittunut viidenneksi Monte Carlon, Meksikon ja Viron ralleissa.

– Jos miettii kaikkia tämän vuoden kisoja, niin täältä tuli eniten oppia, Rovanperä ruoti Turkin rajua rallia.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kolmen viikon kuluttua Sardiniassa. Toyota käy vielä ennen kisaa ajamassa testit Välimeren saarella.

– Sardinia oli minulle vaikea kisa viime vuonna. Meillä oli vaikeuksia auton ja myös oman ajon kanssa. Toivottavasti saamme tänä vuonna heti hyvän fiiliksen autoon ja nuottiin. Sardinian ralli ei ehkä ole minun vahvuuksiani ainakaan vielä, mutta jos tänä vuonna olisimme paremmassa vauhdissa, se olisi hyvä juttu, Rovanperä jutusteli.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja