Toyota-tähden MM-rallivoitossa on poikkeuksellinen yhtymäkohta Craig Breenin koskettavaan juhlahetkeen Suomessa

Craig Breen 1990–2023 4:49
Muistatko nämä koskettavat kyyneleet? Craig Breen tunteiden vallassa Suomessa 2016

Elfyn Evans palasi Kroatiassa MM-rallivoittajaksi puolentoista vuoden odotuksen jälkeen. Ykkössijaan sisältyi poikkeuksellinen yksityiskohta, jollaista ei ole muutamaan vuoteen koettu.

Ennen tätä Evansin viimeisin voitto oli lokakuulta 2021 Suomesta. Väliin mahtui 18 osakilpailun mittainen voitoton putki.

Toyota ei Evansin voitosta päässyt pisteiden muodossa nauttimaan. Solidaarisuuden osituksena Hyundaille talli ajoi Kroatiassa vain kahdella tallipisteisiin oikeutetulla kuljettajalla, ja valinta kohdistui Sébastien Ogieriin ja Kalle Rovanperään.

Syynä Toyotan päätökseen oli se, että kilpailuun valmistavissa testeissä kuolleen Craig Breenin oli määrä olla Hyundain kolmas kuljettaja Kroatiassa.

Voittajan tallipisteet Kroatiasta nappasi Ott Tänakin kakkossijan myötä M-Sport.

Edellisen kerran vastaava tilanne koettiin Suomessa 2016, kun Kris Meeke ajoi Citroënilla voittoon eikä Citroën tuolloin ollut valmistajana mukana MM-sarjassa. Niinpä voittajan pisteet menivät Jari-Matti Latvalan kakkossijan myötä Volkswagenille.

Kolmanneksi tuossa kilpailussa sijoittui Breen, joka saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan MM-sarjassa ja kyynelehti vuolaasti viimeisen ek:n jälkeisessä tv-haastattelussa.

Breenin kartturina toimi tuolloin Scott Martin, joka nyt lukee nuottia Evansille.

Koskettava hetki: Irlannin kansallislaulu soi Craig Breenin muistolle Kroatian MM-rallin palkintojenjaossa 1:58
Rallitähdet kunnioittivat Craig Breenin muistoa Kroatian MM-rallin palkintojenjaossa.