Toyota-mekaanikoiden urotyö pelasti Sébastien Ogierin – ranskalaismestari seurasi vaikuttuneena: "Hienosti tehty, jätkät"

1:34
Sébastien Ogierin kommentit perjantai-iltana – ranskalaismestari tarvitsi Toyotan mekaanikoilta ennätysponnistelua

Toyotan Sébastien Ogier on tehnyt kauden 2023 alkajaisiksi kaikkensa noustakseen maanmiehensä Sébastien Loebin rinnalle kahdeksaan Monte Carlon MM-rallin voittoon. Ogierin johtomarginaali lauantaihin lähdettäessä on 36 sekuntia, mutta perjantaiaamuna oli pienestä kiinni, että kaikki olisi tuhoutunut tekniikkavikaan.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.
To:
EK1 klo 19.50 alkaen
Pe: EK:t 2-8 klo 9.20 alkaen
La: EK:t 9-15 klo 8.50 alkaen
Su: EK:t 16-18 klo 7.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kolmesta erikoiskokeesta koostuneen perjantain aamulenkin kahdella viimeisellä ek:lla Ogierin autosta katosti merkittävä osa tehoista, kun hybridiyksikkö sammui kokonaan.

Ogier ei antanut tämän häiritä vaan teki pohjat molemmille pätkille.

– Olin todella vihainen. Otin paljon riskejä kompensoidakseni ongelmaa.

– Onneksi (hybridiyksikön toimittajan) Compact Dynamicsin teknikko onnistui korjaamaan vian, ja saimme taas iltapäivällä normaalit tehot irti. Emme ajaneet enää niin hullusti kuin aamulla.

Vieläkin tuntuvammat sydämentykytykset Ogier oli kokenut jo aiemmin aamulla ennen ensimmäistäkään erikoiskoetta. Hänen autonsa kytkimessä havaittiin ongelma aamun huollossa.

– Talli vaihtoi vaihdelaatikon ennätysajassa, 13 minuutissa. Sitä oli vaikuttavaa seurata. Hienosti tehty, jätkät.

– Tapahtumarikas mutta positiivinen päivä. Tärkeintä oli, että palasimme tänne tänä iltana hyvän johtomarginaalin kanssa. Vain sillä on merkitystä.

Lauantaina edessä on rallin pisin ajopäivä. Erikoiskokeita on ohjelmassa kuusi ja ek-kilometrejä 111,78. Sunnuntaikin on verrattain pitkä, kun kilometrejä ajetaan vielä 67,88.

– Tämä ei ole vielä lähellekään ohi. Johto on hyvä, mutta täytyy hallinnoida riskejä ja pitää hyvää rytmiä yllä. Tärkeintä on pysyä erossa ongelmista.

3:44
Kartturi Janne Fermiltä hieno ele tuskastuneelle Esapekka Lapille

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja