TOVE-elokuva niittää poikkeuksellista menestystä Ruotsissa – avausviikonloppuna maan toiseksi katsotuin elokuva

13:25
Elokuvan päätähti Alma Pöysti erikoishaastattelussa.

Zaida Bergrothin ohjaama, Eeva Putron käsikirjoittama ja Alma Pöystin tähdittämä TOVE valloittaa parhaillaan Ruotsissa. Elokuva avasi Ruotsissa viikonloppuna ja oli maan toiseksi katsotuin elokuva.

Ruotsissa nautitaan suomalaisesta osaamisesta, kun viime viikonlopun katsotuimpien elokuvien kolmen kärjessä olivat Godzilla vs Kong, TOVE ja Cruella.

Sijoituksen arvoa nostaa se, että TOVE-elokuvaa esitettiin 46 elokuvateatterissa, mikä oli 23 teatteria vähemmän kuin viikonlopun ykkös- tai kolmoselokuvalla.

Ruotsissa elokuvateattereiden rajoitukset väljenevät tänään 1.6.2021 jolloin saliin voi ottaa enintään 50 katsojaa. TOVEn avausviikonloppuna sai näytökseen ottaa enintään 8 henkilöä.

Elokuvan tuottaja ja Helsinki-filmin toimitusjohtaja Aleksi Bardy iloitsee menestyksestä.

– Ruotsi on suomalaiselle elokuvalle kaikkein vaikein vientimarkkina, joten olemme hyvin tyytyväisiä. Toisaalta Tove Jansson, hänen elämäntyönsä ja niistä tehty elokuva ovat luonteeltaan kosmopoliittisia, joten menestys ei ole siltä kannalta mietittynä ihme.

Maailmalla kiinnostus TOVE-elokuvaa kohtaan on ollut suurta alusta lähtien. TOVE on myyty jo yli 50 maahan, mm. Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Isoon-Britanniaan, Sveitsiin, Benelux-maihin, Itävaltaan, Israeliin, Thaimaahan, Venäjälle, Baltian maihin, Etelä-Koreaan, Taiwaniin ja Japaniin.

Suomessa TOVE oli viime syksyn katsotuin kotimainen elokuva. Sen on tähän mennessä nähnyt jo yli 161 000 katsojaa. TOVE oli myös Suomen Oscar-ehdokas.

TOVE sai ensi-iltansa 2.10.2020. Elokuvan on ohjannut Zaida Bergroth ja sen on käsikirjoittanut Eeva Putro. TOVE-elokuvan on tuottanut Helsinki-filmi tuottajinaan Andrea Reuter ja Aleksi Bardy yhteistuotannossa Anagram Swedenin kanssa, ja sen levittää Suomessa Nordisk Film. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja