F1-kuski haukkui kisainsinöörinsä rumin sanoin – häpeää nyt käytöstään: "Kuulostan aina siltä kuin itkisin"

McLaren-kuski Lando Norris ei pidä siitä, miltä hän kuulostaa F1-kisojen tuoksinassa tv-lähetyksiin päätyvissä tiimiradiokeskusteluissa. Hollannin GP:ssä Norris nimitteli kisainsinööriään tyhmäksi.

Norrisin tunteet kuohahtivat Zandvoortissa, kun talli alkoi muuttaa kisassa toisena olleen brittikuskin taktiikkaa sateen iskettyä radalle.

McLaren päätti jättää Norrisin radalle, vaikka muut kärkikuskit tulivat jo varikolle. Norris piti reagointia liian hitaana, mutta kisainsinööri Jose Manuel Lopez uskoi kuskin olevan nopeampi välikelin renkailla.

– Mitä v****a?! Oletko sinä tyhmä? Norris huusi takaisin.

Norris tuli pian omatoimisesti varikolla, mutta vahinko oli jo tapahtunut. McLaren-kuski putosi palkintopallitaistelusta. Tilanne ratkesi juuri niin kuin Norris oli pelännyt, mutta radioon huuteleminen jätti ikävän ilmapiirin tallin sisälle.

– Puhuimme siitä juuri, Norris myönsi Autosportille tallien kokoonnuttua Monzaan Italian GP-viikonloppua varten.

– Kun sitä katsoo jälkikäteen, sitä ajattelee aina, että sain itseni näyttämään idiootilta. Tajuan sen, mutta ihmiset, joiden kanssa puhun, tietävät sen, etten koskaan tarkoittaisi tuota, Norris puolustautui.

Norris on silti yhä sitä mieltä, että talli teki Hollannissa virheitä päätöstensä kanssa. Tunteet nousivat kisan aikana pintaan eikä hän ole siitäkään kovin ylpeä.

– Kuulostan aina siltä kuin itkisin tai valittaisin radiossa. En tiedä, miksi se on niin. Vihaan sitä, Norris tuskaili.

– Minusta tuntuu, että olen tosi rento ja rauhallinen autossa, mutta se kuulostaa aina päinvastaiselta, kun kuuntelen itseäni jälkikäteen.

Lue myös:

    Uusimmat