Toto Wolff täräytti: George Russell voi kiilata vielä F1-mestaruuteen – yhdellä ehdolla

Unkarin GP:n aika-ajot Mercedeksen juhlaa 1:00
Katso: George Russell yllätti Unkarin aika-ajossa. Alkaako tästä F1-mestaruuden jahtaaminen?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei sulje pois George Russellin mahdollisuuksia myöhäiseen F1-mestaruuteen, jos hän pystyy ajamaan Unkarin GP:ssä paalupaikalta voittoon.

Mercedeksen tulokaskuljettaja nousi lauantaina kuin tyhjästä napatessaan F1-uransa ensimmäisen paalupaikan juuri kun Ferrarin Carlos Sainz ja Charles Leclerc luulivat varmistaneensa eturivin itselleen.

Se antoi virkistävän ilmeen sunnuntain lähtöjärjestykselle, sillä Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez jäivät sijoille 10 ja 11. Russellin tallikaveri Lewis Hamilton puolestaan starttaa seitsemänneltä sijalta.

Russell on nauttinut erittäin tasaisesta debyyttikaudesta Mercedeksellä, sijoittuen ensimmäisestä 12 kilpailusta yhtä kisaa lukuun ottamatta joka kerta viiden parhaan joukkoon.

Eroa ykkösenä olevaan Verstappeniin hänellä on 90 pistettä, mutta tallipäällikkö Wolff ei välttämättä pidä sitä ylitsepääsemättömänä vajeena, kun kautta on vielä 10 kilpailua jäljellä.

– Sitä on niin vaikea sanoa, koska meillä on muiden tavoin hyvin suuri piste-ero Maxiin. Tänään (lauantaina) me kuitenkin näimme, miten nopeasti tilanne muuttuu, kun he ovat poissa kärkitaistelusta, Wolff vastasi Sky F1:lle kysyttäessä Russellin mestaruusmahdollisuuksista.

– Emme koskaan anna periksi. Epäilemme koko ajan, heilumme masennuksen ja riemun välillä. Se tekee tästä lajista niin kovan, mutta toisaalta niin jännittävän. En väheksyisi mitään, jos pystymme voittamaan sunnuntaina.

Siihen, onko Russellilla todella mahdollisuus päihittää Ferrarit ja ottaa ensimmäinen F1-voittonsa Hungaroringillä, vastasi Wolff myönteisesti.

– Kyllä, uskon niin. Tiedätte, ettemme ole metstästäneet tällä kaudella voittoja. Tiedämme, kuinka nopea Ferrari on ollut koko ajan. Charles (Leclerc) oli viime kisassa [ennen ulosajoa] tukevasti kärjessä.

– Max on hieman jäljessä, mikä ei myöskään ole huono lopputulos. Uskon siis, että hän (Russell) on erittäin motivoitunut, aivan kuten Lewiskin.

Lue myös:

    Uusimmat