Max Verstappen sähisi FIA:lle aika-ajojen sekoilusta: "Kohtelevat meitä kuin amatöörejä"

Unkarin GP:n aika-ajot Mercedeksen juhlaa 1:00
Mercedes jyräsi Unkarin GP:n paalupaikalle. Myös Valtteri Bottas onnistui upeasti.

Unkarin GP:n aika-ajossa pahasti epäonnistunut Max Verstappen ei ole tyytyväinen kilpailunjohdon sekoiluun, jonka viimeisin näyte on hänen tallikaveriltaan Sergio Perezilta virheellisesti viety kierrosaika.

Kilpailunjohto ilmoitti lauantain aika-ajojen toisessa osiossa hylänneensä Perezin kierroksen, koska katsoi tämän ensin ylittäneen rataviivan viitosmutkassa. Tv-kuva näytti kuitenkin heti meksikolaisen pyörien olleen valkoisen viivan päälle, ei sen takana.

Perezin aika palautettiin nopeasti, mutta tilanne jätti erikoisen tunteen lajia säätelevän tahon toiminnasta. Vastaavia virheitä on tapahtunut useamminkin viime kisoissa.

Perez jäi lopulta 11:nneksi hävittyään kakkososion toisella aikakierroksellaan muun muassa Alfa Romeon Valtteri Bottakselle. Verstappen jäi puolestaan sijalle 10 Red Bullin autoon iskeneen vian takia. Hollantilainen otti aika-ajon jälkeen kantaa Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailunjohdon toimintaan.

– Kuskit sanoivat myös viime vuonna, että meidän täytyy olla selkeämpiä ja suorempia, mitä ratarajoilla haetaan takaa, mutta esimerkiksi eilen illalla he alkoivat puhua mutkasta 13. Siellä on kuitenkin kanttari ja valkoinen viiva, mikä minusta tekee siitä radan reunan, Verstappen kommentoi GP Fans -sivuston mukaan.

– Meillä on vain niin monia hölmöjä pikkuasioita, mikä tekee sen valvonnastakin vaikeaa heille. En tiedä. Kuskeina haluaisimme aina auttaa ja antaa neuvojamme, mutta mitään ei kuunnella, ja se on minusta äärimmäisen turhauttavaa.

Verstappen neuvoisi kisanjohtoa laittamaan mutkiin soraesteitä, jotta kuskit eivät varmasti ajaisi sinne. Ongelmana kuitenkin on, että samoilla radoilla ajetaan monia muitakin sarjoja, kuten moottoripyöräkisoja, mikä vaikeuttaa helppojen ratkaisujen tekemistä.

– En halua tapella heidän kanssaan. Haluan vain antaa heille neuvoja, mutta näyttää siltä, etteivät he oikeasti välitä ja itse asiassa minusta tuntuu siltä, että he kohtelevat meitä vähän kuin amatöörejä eikä se on minusta korrektia.

Lue myös:

    Uusimmat