Ferrari-pomo lausui legendaariset sanat Red Bullin tilanteesta

Leclerciltä musertavaa ylivoimaa, Verstappenille katastrofi ja Bottas pisteille – Näin eteni Australian GP 7:31
Leclercin näytös, Red Bullin katastrofi – MTV Uutiset Live paketoi Australian GP:n puheenaiheet

Tallipäällikkö Mattia Binotton kasvoilla karehti vieno hymy sunnuntaina ajetun Australian GP:n jälkeen. Edes kaiken kokenut insinööri ei pystynyt peittämään tyytyväisyyttään siihen, miten Ferrari on uuden kauden aloittanut.

Melbournessa ajettu F1-kauden kolmas osakilpailu oli lähdöstä maaliin Charles Leclercin näytöstä, ja 24-vuotias monacolainen nappasi täydet pisteet ajamalla vielä kilpailun nopeimman kierrosajan.

Kolmen ensimmäisen GP-viikonlopun jälkeen Leclercin tilillä on peräti 71 pistettä, kun maksimimäärä on 78. Ainoa kauneusvirhe tuli kaksi viikkoa sitten Saudi-Arabiassa, kun Leclerc oli Max Verstappenin voittamassa kilpailussa toinen.

Leclercin kauden toisesta ykkössijasta huolimatta Binotton takaraivossa jyskytti sunnuntaina ehkä pieni harmitus siksi, että Carlos Sainz joutui keskeyttämään jo toisella kierroksella sattuneen ulosajon vuoksi. Vaikka Sainz starttasi kilpailuun teknisten murheiden ja huonon tuurin vuoksi vasta yhdeksännestä lähtöruudusta, Leclercin kilpailuvauhti osoitti, että espanjalainen olisi voinut hyvin nousta sunnuntaina aina palkintokorokkeelle asti ja lihottaa näin Ferrarin pistepussia entisestään.

Paksu se on toki tälläkin hetkellä. 104 pistettä oikeuttavat valmistajien MM-sarjan ylivoimaiseen ykkössijaan. Ero Mercedekseen on 39 pistettä ja luotettavuusongelmien kanssa kamppailleeseen Red Bulliin 10 pistettä enemmän.

Ferrarin F1-75:n kanssa kauden nopeimman auton tittelistä taisteleva Red Bullin RB18 on ollut alkukauden kisoissa epäluotettava. Verstappen ja Sergio Pérez ovat kärsineet kolmena GP-viikonloppuna yhteensä kolme keskeytystä, kaikki teknisten ongelmien vuoksi.

Kovimman kilpakumppanin vastoinkäymiset saivat Ferrari-pomo Binotton siteeraamaan sunnuntaina Australiassa yhtä erittäin tunnettua F1-viisautta.

– To finish first, first you have to finish.

Suomeksi käännettynä lause kuuluu: ollakseen ensimmäisenä maalissa täytyy ensin päästä maaliin.

– Luotettavuus on ratkaiseva osa suorituskykyä, Binotto jatkoi GP Fansin mukaan.

– Tiedämme toki, että meillekin voi käydä niin, ettemme pääse maaliin saakka, ja se on osa tätä kaikkea. Luotettavuus on meille erittäin tärkeä asia. Onko se sitten kauden päätteeksi jopa ratkaisevaa? Varmasti on, sillä yleinen suorituskyky on ykkösjuttu. Kaikkien osa-alueiden pitää olla kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat