Tositarina koulukiusaamisesta – Pirkko, 66: "Pojat odottivat ja hakkasivat minut koulumatkalla "

Lukijamme kertoivat meille kokemuksistaan koulukiusattuina. Pirkko, 66, kertoo kuinka pojat odottivat häntä koulun jälkeen kotimatkan varrella ja hakkasivat hänet.

Koulukiusaaminen jättää jälkensä. Tässä Pirkon, 66, tarina.

"Rukoilin iltarukouksissa, ettei minua enää kiusattaisi"

”Olin ison perheen kolmas lapsi. Kuljimme hyvien ihmisten lahjoittamissa vanhoissa vaatteissa tai kunnasta saadun lapun turvin ostetuissa kumisaappaissa. Olin tavattoman laiha – ja se oli yksi kiusauksen aiheista.

Tytöt eivät juurikaan ottaneet mukaansa leikkeihin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Pojat lumittivat, hakkasivat ja nimittelivät todella ilkeästi. Koulumatkalla he usein hakkasivat minut.

Kerran olin saanut isän uuden polkupyörän syystä, että piti tulla nopeasti kotiin. Oikaisin vielä oikopolkua, jotta pojat eivät pääsisi kimppuuni. He kuitenkin odottivat minua polulla.

He heittivät fillarin läheisen sähköpaimenen taa ja mukiloivat minut. Itkien kiskoin pyörääni sähköaidan alitse saaden sähköiskuja. Viimein sain pyörän käsiini, mutta sen sijaan, että olisin lähtenyt kotiin, suuntasin päättäväisesti kiusaajieni kotiovelle. Annoin poikien äidille välittömän palautteen kuinka huonosti hän on poikansa kasvattanut. Kun sain sanottavani sanottua lähdin kotiin.

Iltarukouksissa rukoilin ettei minua enää kiusattaisi ja saisin kavereita lisää.”

VIDEO: Antti Tuisku muistelee kiusaamista: "Homo, ei kannata tulla kouluun"

Lue myös:

    Uusimmat