Tosi-tv-tähti kärsii pahasta ihosairaudesta – julkaisi kuvan oireistaan

Viidakon tähtösistä sekä Big Brotherista tuttu Tia Kiuru kärsii psoriasiksesta. Instagram-tilillään hän kertoo, että sairaus vaikuttaa voimakkaasti hänen elämäänsä.

Tosi-tv-tähti Tia Kiuru kertoo kärsivänsä pahasta psoriasiksesta. Viidakon tähtöset- sekä Big Brother-ohjelmiin osallistunut kaunotar julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jonka yhteydessä hän kertoo vaikeuksistaan ihosairauden kanssa. Psoriasis on pitkäaikainen sairaus, jonka oireet ilmenevät iholla ja nivelissä.

– Joku kysyi minulta vähän aikaa sitten, miten psoriasikseni saatiin raiteilleen. Vastaus on: ei mitenkään, Kiuru kirjoittaa kuvansa yhteydessä.

Kiuru kertoo, että on joutunut kieltäytymään uintitreffeistä tekosyiden varjolla. Hän pelkäsi, ettei miehestä enää kuuluisi, mikäli tämä näkisi hänen ihonsa.

– Valitettavasti iästä ja sukupuolesta huolimatta nämä ovat asioita, joita psoriaatikot ympäri maailmaa miettivät koko elämänsä, Kiuru toteaa.

Kiuru kirjoittaa, että haluaisi olla muille hyvä roolimalli, mutta mieltää sen hankalaksi, sillä ei miellä ihoaan omakseen.

– Se on ruma, kivulias, vaivaannuttava, kontrolloimaton, uppiniskainen sairaus, jonka suhteen voi kokeilla kaikenlaista. Takeita paremmasta huomisesta tai ensi viikosta ei ole.


Kiuru kertoo, että haaveilee valohoidoista jossakin lämpimässä. Hän tiedostaa, että asiat voisivat olla paremmin, mutta haluaa muistuttaa, ettei kaikki ole aina sitä, miltä näyttää.

– Ihmiset ovat usein kovan ulkokuoren ja mustien poolopaitojen alla jotain ihan muuta, kuin luulisi, Kiuru päättää tekstinsä.

Kiurun päivityksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lähde: Instagram

Lue myös:

    Uusimmat