Mainos

Torpedoiko Toyota-johto Ogier-sopimuksen? Mäkiseltä paljastuksia tähtivärväyksestä

Toyotan johtoporras vaikutti Tommi Mäkisen päätökseen tulevan kauden kuskivalinnoista, suomalaispomo on paljastanut.

Rallin MM-sarjaan tällä kaudella palannut Toyota vahvisti kuskikolmikkoaan virolaisella Ott Tänakilla tulevalle vuodelle. Japanilaistiimin mahdollisiin vaihtoehtoihin lukeutui myös toinen M-Sport-kuski, viidennen MM-tittelinsä hiljattain varmistanut Sebastien Ogier.

Mäkinen on paljastanut motorsport.comille, että 30-vuotias Tänak oli neljä vuotta Ogieria nuorempana houkuttelevampi kuskivaihtoehto, minkä myös Toyotan johtoporras oli tehnyt Mäkiselle selväksi.

– Tiedän, ettei Ottilla ole massiivista määrää voittoja, mutta tämä saattaa pitää hänet nälkäisempänä pidemmälle tulevaisuuteen. Tämän takia Toyotakin melko vahvasti tukee nuorempien kuskien palkkaamista, se on heidän filosofiansa, Mäkinen kommentoi.

– Ogier on edelleen huipulla, ja hän voi jatkaa ajamista vielä joitakin vuosia. Tiedämme hänen kokemuksensa ja menestyksensä, joka on paljon suurempaa kuin Ottilla. Sebastien olisi voinut olla turvallisin vaihtoehto, mutta meidän on kunnioitettava japanilaista näkemystä, suomalaispomo pyöritteli. 

Ogier ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkostaan. Vaihtoehdot ovat periaatteessa uran päättäminen tai jatkaminen M-Sportilla, sillä Citroenilla ei ole mahdollisuuksia palkata ranskalaista ja Hyundai-paikat on jo täytetty.

– Teimme hänelle tarjouksen, mutta se ei ollut riittävä, Citroenin tiimipomo Yves Matton kommentoi.

MM-sarjassa kolmanneksi tulleen Tänakin lisäksi Toyotalla ajavat ensi kaudella Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.