Ex-miesystävä vei naisen väkisin asuntoon ja riisui - vankeutta

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 33-vuotiaan miehen ehdottomaan vankeuteen pahoinpitelyistä, vapaudenriistosta ja parista muusta rikoksesta.

Oikeudessa puitiin kahta eri tapausta. Ensimmäinen tapahtui heinäkuussa 2014 ja jälkimmäinen lokakuussa 2015.

33-vuotias oli halunnut tavata entisen naisystävänsä selvittääkseen heidän välinsä. Nainen tiesi miehen arvaamattomaksi ja suostui tapaamiseen vain julkisella paikalla. Heti kun he tapasivat, mies lähti taluttamaan ranteesta vääntäen naista kohti läheistä kaverin asuntoa.

Matkaa sinne oli parisataa metriä. Nainen huusi apua, mutta kukaan ei naisen kertoman mukaan uskaltanut auttaa. Asunnon ovella mies kaivoi avaimia, jolloin ote irtosi ja nainen yritti paeta. 33-vuotias kuitenkin taklasi naisen portaisiin.

Sivullinen äänitti portaikossa nauhan, jolla kuului naisen pelokasta kiljuntaa ja miehen huutoa.

Asunnossa 33-vuotias rikkoi naisen puhelimen ja riisui tämän alastomaksi. – Sä voit olla varma, että toi veitsi on sun niskasta läpi, jos yrität karkuun, mies oikeuden mukaan sanoi.

Tilanne keskeytyi kun pikkupoikien soittama poliisi tuli paikalle.

Potkiminen

Myöhemmässä tapauksessa lokakuussa 2015 pienehkö porukka vietti iltaa asunnossa. 33-vuotias mies oli ensin lyönyt tuttavaansa useita kertoja kasvoihin ja sitten potkinut lattialle lyyhistynyttä miestä. Iskuja edelsi sanaharkka, mutta paikalla olleet kuvasivat tilannetta yllättäväksi.

Tilanne oli ohi suhteellisen nopeasti ja mies poistui paikalta. Pian hän kuitenkin palasi veitsi kädessään. - Mä tapan sut, miehen kerrottiin sanoneen.

Uhri aikoi puolustautua tuolilla ja väliin mennyt nainen sai syvän viillon käteensä, jolloin mies poistui.

Pahoinpitelyn uhrin mukaan 33-vuotias oli hänelle melkein kuin veli ja tapahtuma oli henkisesti raskas.

"Erittäin moitittavaa"

Espoon käräjäoikeus piti miehen menettelyä kummassakin tapauksessa erittäin moitittavana.

33-vuotias on aiemmin syyllistynyt 2007, 2011 ja 2014 pahoinpitelyihin, joista kahteen liittyi laiton uhkaus. Nyt käsitellyt rikokset tehtiin viimeisimmän koeajalla.

– Aikaisempi rikollisuus edellyttää ehdottomaan vankeuteen tuomitsemista, oikeus totesi.

Oikeus päätyi 1 vuoden 1 kuukauden vankeusrangaistukseen, johon sisältyi myös aiempi ehdollinen.

Vakavimpana tekona oikeus piti miehen lyömistä ja potkimista. Syyttäjä oli katsonut teon törkeäksi pahoinpitelyksi, mutta käräjäoikeuden mielestä näin ei ollut.

33-vuotias määrättiin maksamaan uhreille yhteensä runsaan kymmenentuhannen euron korvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat