Mainos

Tori.fissä huijariostajia – näyttävät myyjälle väärennetyn kuitin tai tiliotteen

27:33
Turkulainen Pauli vetää nettihuijareita höplästä.

Huijauksia on tehtailtu ainakin S-pankin ja Ålandsbankenin harjoitussivuilla, kertoo poliisi.

Helsingin poliisin tietoon on tullut syksyn aikana huijaustapauksia, joissa tavarat ovat vaihtaneet omistajaa Tori.fi-verkkosivuston kautta.

Tapauksissa huijarit ovat esittäneet ostotilanteessa myyjälle väärennetyn kuitin tai tiliotteen, joka on tehty pankin demosivustolla.

Tyypillisesti huijariostaja on ottanut yhteyttä henkilöihin, jotka myyvät esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita. Huijari tarjoutuu ostamaan tuotteen ja sopii tapaamisen myyjän kanssa.

Huijari lähettää myyjälle etukäteen kuvan maksukuitista tai näyttää myyntitilanteessa puhelimestaan tiliotteen tai kuitin tilisiirrosta. Maksun saajaksi on laitettu myyjän nimi.

Ainakin yhdessä tapauksessa myyjä on saanut itse kirjoittaa tilitietonsa "ostajan verkkopankkiin".

– Huijauksia on tehtailtu ainakin S-pankin ja Ålandsbankenin harjoitussivuilla. Tiliotteessa näkyy epäuskottavia nimiä kuten Maija Meikäläinen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi kehottaa myyjiä olemaan tarkkana maksujen kanssa. On syytä aina tarkastaa omasta verkkopankista tai paperisesta tiliotteesta, että rahat ovat oikeasti saapuneet perille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja