Mainos

Topelius-palkinto Marja-Leena Tiaiselle

Marja-Leena Tiainen sai Suomen nuorisokirjailijat ry:n Topelius-palkinnon nuortenkirjastaan Rakas Mikael.

Nuorisokirjailijat jakoivat tänään myös Arvid Lydecken -palkinnon Jukka Itkoselle lastenkirjasta Kirpun matka maailman ääriin ja Suomalainen kuvakirja -palkinnon Pekka Vuorelle tämän kuvakirjasta Korvatunturi.

Vuonna 1946 perustettu Topelius-palkinto myönnetään vuosittain korkeatasoisesta nuortenkirjasta. Palkintolautakunnan mielestä Marja-Leena Tiaisen Rakas Mikael on valoisa ja elämään kannustava, sillä kuoleman läsnäolosta huolimatta siinä on toiveikkuutta ja selviytymisen voimaa.

Inhimillinen välittäminen ja heikon puolustamisen teema ovat toistuneet eri muodoissa läpi Tiaisen mittavan tuotannon. Jukka Itkosen lastenkirja Kirpun matka maailman ääriin on vaellussatu avaran maailman valloittamisesta. Tarina on yhtä aikaa syvä ja keveä: se säteilee lämmintä elämänviisautta, mutta siinä on myös huumorin tuomaa raikkautta.

Arvid Lydecken -palkinto on myönnetty 1960-luvulta saakka suomen- tai ruotsinkielisestä lastenkirjasta. Pekka Vuoren Korvatunturi-teos on vaikuttava satu- ja tietoteos Korvatunturin vuodesta.

Tunnelmalliset värit ja vaihtelevat perspektiivit luovat avaria näkymiä ja tilan tuntua sivuuttamatta jännittäviä yksityiskohtia. Suomen luonto ja talvi korostuvat kauniisti teoksessa, perustellaan Suomalainen kuvakirja -palkinnon myöntämistä Vuorelle. Palkinto annetaan sanan ja kuvan harmonisesta yhdistämisestä.

Palkintosumma kaikissa kolmessa palkinnossa on 10 000 markkaa. Palkintolautakunnan puheenjohtajana toimi lehtori Maija Karjalainen ja jäseninä lehtori Karl Grünn, kirjastonhoitaja Päivi Räihä ja kriitikko Minna Vuorinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.