TOP10: Liigan tappelijat – Näiden kundien hanskat tippuvat herkästi

SM-liiga käynnistyy 11. syyskuuta. Tulevan talven aikana nähdään kaukaloissa muutakin kuin hienoja kuvioita, myös tappelut ovat osa peliä.

MTV Sportin työryhmä teki TOP10-listan liigan kovimmista tappelijoista. Listan kärkipaikat menevät pohjoisamerikkalaisille pelaajille. TPS:n Jonne Virtanen on paras kotimainen kaukalotappelija, mutta haastajat vetävät jo paitaa Virtasen pään yli.

Ässät on alkavalla kaudella Liigan fyysisin joukkue.

Lue lista ja spekuloi.

1) Josh Gratton – Ässät

32-vuotiaan kanadalaisen NHL-uraan mahtuu vain 86 ottelua, mutta rooli selvä. Mies tiputti hanskojaan tiheään, näin tapahtui myös AHL:ssä. Porissa kovista kundeista perinteisesti tykätään, eikä 188-senttinen Gratton ole mukava vastus kenellekään. Arvaamaton. Liigan ykkönen.

2) Nolan Yonkman – JYP

Jyväskylässä ei ole vuosien varrella liikaa kovia tappelijoita nähty, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Yonkman on kova ja kokenut, mies antoi esimakua taidoistaan CHL-ottelussa. JYP:in maalilla on tarjolla istumapaikkoja ja mustelmia. Maltillisempi kuin Gratton.

3) Jonne Virtanen – TPS

Turun iso poika on liigan paras kotimainen nyrkkimies. Sitoo usein vastustajan pois pelistä, tappelee melko vähän. Toisaalta tappiot vähissä vuosien varrella. Antaa TPS:n tähtipelaajille työrauhaa.

4) Markus Kankaanperä – Tappara

Kokenut ja kova manselaisten varakapteeni. Tapparan poliisi tiputtaa hanskat silloin kun siihen on oikea syy. Häviää harvoin.

5) Mike Brennan - Sport

Viime kauden Liigan jäähytilaston kakkonen. New Yorkin kasvatti otti pari kovaa tappelua viime kaudella, muun muassa Patrick Moisiota vastaan. Kohtuullisen kokenut fyysinen pelaaja, ei kuitenkaan aivan liigan kärkitasoa tappelijana.

6) Matt Generous - HIFK

30-vuotiaalla jenkillä on tappelukokemusta muun muassa AHL:stä. Muistetaan rajusta myllystä Ilari Melartin kanssa pari vuotta sitten. Viime kauden jäähypörssin kolmonen sopii hyvin HIFK:n imagoon.

7) Ben Blood – Pelicans

Suomen kiekkofaneille vielä hieman tuntematon jenkki. Netistä löytyy monta Minnesotan miehen myllyä. Taitaa nyrkkihommat, ja haki Pitsiturnauksessa nimeä ja asetelmia Jonne Virtasen kanssa, se tappelu päättyi tasapeliin. Sopii Matikaisen ja Nurmisen palettiin hyvin.

8) Semir Ben-Amor – Ässät

Suomessa tiedetään mitä tämä kaveri osaa. Pystyy haastamaan Liigassa kenet tahansa. Yhdessä Grattonin kanssa tekee Ässistä sarjan pelottavimman joukkueen.

9) Antti Tyrväinen - Ilves

Istui edelliskaudella 142 jäähyminuuttia, on kentällä ilkeä ja välillä likainenkin ja joutuu siksi tilanteisiin. Useimmiten vastaa huutoon. Kokemusta Pohjois-Amerikan farmiliigoista.

10) Otto Karvinen - Sport

Voitti viime kaudella melko selvästi Liigan jäähypörssin. Kasvattaa vielä rintakarvojaan isompien poikien varjossa, mutta saanee toteuttaa rooliaan Vaasassa. 

Lue myös:

    Uusimmat